Το ελληνικό πείραμα: Πώς εντοπίζονται ασυμπτωματικοί ταξιδιώτες στα σύνορα με τεχνητή νοημοσύνη

06 Oct 2021, 17:53 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

TornosNews.gr

Το ελληνικό πείραμα: Πώς εντοπίζονται ασυμπτωματικοί ταξιδιώτες στα σύνορα με τεχνητή νοημοσύνη

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το καλοκαίρι του 2020 η Ελλάδα τόλμησε να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στα σύνορά της για να εντοπίσει ασυπτωματικούς ταξιδιώτες, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Όταν η τεχνητή νοημοσύνη ελέγχει τα σύνορα»:

Σημειώνει η γερμανική εφημερίδα: «Αμερικανοί και Έλληνες επιστήμονες περιγράφουν στο επιστημονικό περιοδικό Nature πως σε 40 εισόδους της ελληνικής επικράτειας έγιναν οι έλεγχοι για τον εντοπισμό όσο το δυνατόν περισσότερων κρουσμάτων. Οι ταξιδιώτες έπρεπε να συμπληρώσουν 24 ώρες πριν την άφιξή τους μια φόρμα, στην οποία σημείωναν χώρα προέλευσης, ηλικία και φύλο.

Με τη βοήθεια του συστήματος Εύα οι ταξιδιώτες κατηγοριοποιούνταν ανάλογα με την πιθανότητα μόλυνσης. Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη εντοπίστηκαν σχεδόν οι διπλάσιοι ασυμπτωματικοί ταξιδιώτες απ' ότι αν είχαν γίνει τυχαία τεστ.

Το ελληνικό πείραμα θα μπορούσε να αποτελέσει υπόδειγμα για να εξεταστούν εναλλακτικοί τρόποι ανίχνευσης κρουσμάτων πάντοτε όμως με σεβασμό στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».

Πηγή: DW

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα