Οι άγνωστες δωρεές του Σωτήρη Κοντιζά και του Λεωνίδα Κουτσόπουλου σε ευπαθείς πολίτες της Αθήνας

25 May 2020, 11:44 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Οι άγνωστες δωρεές του Σωτήρη Κοντιζά και του Λεωνίδα Κουτσόπουλου σε ευπαθείς πολίτες της Αθήνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Εν μέσω πανδημίας, τον Απρίλιο, ευαισθητοποιήθηκε ένας σημαντικός αριθμός εταιρειών για την υποστήριξη του έργου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία συνολικά και σε διάφορες ημερομηνίες, το Κέντρο δέχθηκε 59 προσφορές-δωρεές τον περασμένο μήνα από εταιρείες αλλά και ανώνυμους δωρητές συνολικής αξίας 665.000 ευρώ. Μεταξύ των δωρητών περιλαμβάνονται και τα Εστιατόρια των γνωστών σεφ Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο που προσέφεραν μέσα στον Απρίλιο γεύματα στην Εστία Αθηνών. Ειδικότερα, το Εστιατόριο του Λεωνίδα Κουτσόπουλου παρέδωσε γεύματα 13 ημέρες στην Εστία Αθηνών και το Εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά παρέδωσε γεύματα 8 ημέρες στην Εστία. 

Να σημειωθεί ότι σκοπός του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και βιώνουν αποκλεισμό  και κοινωνική απομόνωση. Μέσω των δομών του, το Κέντρο  υποστηρίζει κάθε μήνα περίπου 26.000 άτομα.

Στις υπηρεσίες του Κ.Υ.Α.Δ.Α. προς τους πολίτες συγκαταλέγονται:

-Η έμπρακτη υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων της πόλης μέσω της παροχής σίτισης, στέγασης, ρουχισμού, υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής φροντίδας κ.λπ.

-Η διεξαγωγή ερευνών και μελετών και η αξιοποίηση των συμπερασμάτων τους.

-Η ανάπτυξη νέων δομών, έτσι ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης.

Μεταξύ άλλων, το Κ.Υ.Α.Δ.Α.:

-Λειτουργεί Κέντρο Σίτισης για τη δωρεάν διανομή φαγητού.

-Διαθέτει ξενώνες για τη στέγαση απόρων και αστέγων.

-Διαθέτει Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Πλυντήριο, τον Κόμβο, όπου πραγματοποιείται η διανομή πακέτων βασικών τροφίμων, αλλά και την «Αθηναϊκή Αγορά» (δωρεάν παροχή ενδυμάτων, υποδημάτων).

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα