Ταυτόχρονη εθελοντική δράση για το περιβάλλον σε 988 σημεία της χώρας

02 Apr 2019, 07:48 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Ταυτόχρονη εθελοντική δράση για το περιβάλλον σε 988 σημεία της χώρας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Let’s do it Greece, η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας για την προστασία, βελτίωση και ανάδειξη του περιβάλλοντος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ξεπέρασε τα 988 σημεία δράσεων και συνεχίζει δυναμικά, αφού κάθε μέρα προστίθενται στο χάρτη και νέες ομαδικές ή ατομικές περιβαλλοντικές δράσεις.

Στις 7 Απριλίου, για όγδοη συνεχή χρονιά, θα λάβει χώρα η ταυτόχρονη δράση φροντίδας του περιβάλλοντος σε δάση, παραλίες, ποτάμια, λίμνες, ρέματα, βυθούς, γειτονιές, σχολεία και πάρκα σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια δράση από εθελοντές για εθελοντές, καθώς η οργανωτική ομάδα αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους και οι δράσεις οργανώνονται αυτόνομα από την κάθε ομάδα. Θεματική ενότητα της φετινής δράσης είναι η Οικογένεια, ώστε να σταλεί το δυνατό μήνυμα των ισχυρών δεσμών που ενώνουν τους ανθρώπους οι οποίοι ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο.  

Κάθε ομάδα σε κάθε περιοχή, επιλέγει τη δική της δράση σύμφωνα με τις κατά τόπους ανάγκες και την αναρτά στον ηλεκτρονικό χάρτη δράσεων, ο οποίος λειτουργεί και σαν «πρόσκληση», συνοδεία των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μελλοντικός στόχος της Ταυτόχρονης Εθελοντικής Δράσης είναι μέχρι το 2021, να  φθάσει το 5% του Eλληνικού πληθυσμού με δράσεις σε 3.000 σημεία στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα των δράσεων δημοσιεύονται με hashtag #letsdoitgreece και #οικογένεια τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και στον Χάρτη Δράσεων στην ιστοσελίδα https://www.letsdoitgreece.org/map

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα