Γερμανία | 35.000 απολύσεις και περικοπές θέσεων εργασίας από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

20 Feb 2024, 07:15 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοφία Κοντογιάννη

Γερμανία | 35.000 απολύσεις και περικοπές θέσεων εργασίας από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περισσότερες από 35.000 απολύσεις και περικοπές θέσεων εργασίας έχουν ανακοινωθεί από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στη Γερμανία.

Τα πρώτα στοιχεία του 2024, δείχνουν ότι όλο και περισσότερες εταιρείες εφαρμόζουν πρόγραμμα λιτότητας και περικοπής θέσεων εργασίας.

Η Bosch για παράδειγμα, κορυφαίος προμηθευτής αυτοκινητιστικού εξοπλισμού παγκοσμίως, σκοπεύει να περικόψει περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία. Περαιτέρω, οι περικοπές στη ZF, ανταγωνιστική της Bosch, ενδεχομένως να φτάσουν τις 12.000 θέσεις εργασίας. Από την πλευρά της η Continental, ο τρίτος γερμανικός κολοσσός της βιομηχανίας εξαρτημάτων αυτοκινήτου, ανακοίνωσε την περικοπή 5.400 διοικητικών θέσεων και 1.750 θέσεων στον κλάδο της έρευνας και ανάπτυξης.

Επίσης, η εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Miele σχεδιάζει να περικόψει 2.000 θέσεις εργασίας και θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής της στην Πολωνία, όπου επίσης θα μεταφερθούν 700 επιπλέον θέσεις εργασίας.

‘Αλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που προβαίνουν σε περικοπές είναι η γερμανική πολυεθνική λογισμικού SAP η οποία θα περικόψει 8.000 θέσεις εργασίας, η Deutsche Bank η οποία σχεδιάζει τα επόμενα χρόνια την περικοπή 3.500 θέσεων εργασίας, ενώ θέσεις εργασίας βαίνουν προς περικοπή και στη φαρμακοβιομηχανία Bayer.

Οι ανωτέρω μαζικές περικοπές/απολύσεις, συνιστούν στην πραγματικότητα σύμπτωμα ενός ευρύτερου επώδυνου μετασχηματισμού: Οι εταιρείες αναζητούν ψηφιακά επιχειρησιακά μοντέλα και καλούνται να επανεφεύρουν τον εαυτό τους τεχνολογικά.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Βερολίνο.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα