Κ.Mίχαλος: Έως 1 δισ. ευρώ οι απώλειες για τον ελληνικό τουρισμό από τη πτώχευση του Thomas Cook

27 Sep 2019, 12:43 | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

TornosNews.gr

Κ.Mίχαλος: Έως 1 δισ. ευρώ οι απώλειες για τον ελληνικό τουρισμό από τη πτώχευση του Thomas Cook

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έως 1 δισ. ενδέχεται να φθάσουν οι ζημιές για το σύνολο της τουριστικής αλυσίδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλο όπως αναφέρει σε σημερινό άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα DealNews.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά «με βάση τα πρώτα στοιχεία της αγοράς, οι εκκρεμείς υποχρεώσεις της Thomas Cook προς τα ελληνικά ξενοδοχεία φθάνουν μέχρι και τα 500 εκατ. ευρώ. Εάν υπολογιστεί και η ακύρωση των συμβολαίων που είχαν κλειστεί μέχρι το τέλος της σεζόν, η απώλεια των κρατήσεων για το 2020 και τα χαμένα μερίδια, οι ζημιές για το σύνολο της τουριστικής αλυσίδας ενδέχεται να φθάσει το 1 δισ. ευρώ».

Σε άλλο σημείο του άρθρο του σημειώνει ότι είναι απαραίτητο από την πλευρά της Πολιτείας να λάβει άμεσα μέτρα για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων που επηρεάζονται από το γεγονός, ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν και να περιοριστούν οι απώλειες σε θέσεις εργασίας. Παράλληλα, τονίζει η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τέλους διαμονής για τη συγκεκριμένη περίοδο είναι ένα επιβεβλημένο μέτρο. Θα πρέπει, ωστόσο, να εξεταστούν πρόσθετες παρεμβάσεις, σε σχέση με την καταβολή ΦΠΑ, την παράταση αποπληρωμής υποχρεώσεων προς το Δημόσιο κ.α. 

Διαβάστε επίσης

Εξετάζεται η συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισπανίας για την πτώχευση της Thomas Cook

Απόδοση ευθυνών στα μεγαλοστελέχη για την κατάρρευση του Thomas Cook ζητούν οι Ευρωβουλευτές

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα