Αμερικανικός τουρισμός | 71 εκατ. ταξίδια την εβδομάδα της Ημέρας της Ανεξαρτησίας - 5,7 εκατ. αεροπορικώς

20 Jun 2024, 10:46 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Αμερικανικός τουρισμός | 71 εκατ. ταξίδια την εβδομάδα της Ημέρας της Ανεξαρτησίας - 5,7 εκατ. αεροπορικώς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περίπου 71  εκατομμύρια Αμερικανοί θα ταξιδέψουν 50 μίλια ή περισσότερα από το σπίτι τους κατά την περίοδο των διακοπών της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, σύμφωνα με έρευνα της ΑΑΑ (American Automobile Association).

Η ΑΑΑ περιέλαβε ολόκληρη την εβδομάδα της 4ης Ιουλίου, συν το Σάββατο πριν και την Κυριακή μετά την αργία, στην εκτίμηση φέτος για πρώτη φορά. Ως αποτέλεσμα, το προβλεπόμενο σύνολο των ημερών για ταξίδι είναι αυξημένο κατά πέντε τοις εκατό σε σύγκριση με το 2023 και κατά οκτώ τοις εκατό σε σχέση με το 2019.

Η συντριπτική πλειονότητα των Αμερικανών ταξιδιωτών την εβδομάδα της Ημέρας Ανεξαρτησίας αναμένεται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο - αύξηση 2,8 εκατομμυρίων ταξιδιωτών σε σύγκριση με πέρυσι. Ο φετινός αριθμός ξεπερνά το σύνολο του 2019, όταν 55,3 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ ταξίδεψαν με αυτοκίνητο την εβδομάδα της 4ης Ιουλίου. 

Ο συνεργάτης ενοικίασης αυτοκινήτων της AAA, η Hertz, αναφέρει ότι το Ντάλας, το Ντένβερ, το Σολτ Λέικ Σίτι, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση ενοικίασης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των διακοπών. Οι ημέρες παραλαβής ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου με τη μεγαλύτερη κίνηση αναμένεται να είναι η Παρασκευή 28 Ιουνίου, το Σάββατο 29 Ιουνίου και η Τετάρτη 3 Ιουλίου. 

«Με τις καλοκαιρινές διακοπές σε πλήρη εξέλιξη και την ευελιξία της απομακρυσμένης εργασίας, περισσότεροι Αμερικανοί πραγματοποιούν εκτεταμένα ταξίδια γύρω από την Ημέρα της Ανεξαρτησίας», δήλωσε η Ανώτερη Αντιπρόεδρος του AAA Travel, Paula Twidale. «Αναμένουμε ότι αυτή η εβδομάδα της 4ης Ιουλίου θα είναι η πιο πολυσύχναστη που έχει καταγραφεί ποτέ με επιπλέον 5,7 εκατομμύρια Αμερικανούς να ταξιδεύουν σε σύγκριση με το 2019».

Όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια, η AAA προβλέπει ότι 5,74 εκατομμύρια ταξιδιώτες θα πετάξουν στους προορισμούς τους στις 4 Ιουλίου, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν επτά τοις εκατό σε σύγκριση με πέρυσι και αύξηση 12 τοις εκατό σε σχέση με το 2019.

Άλλα 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν με άλλους τρόπους μεταφοράς, όπως λεωφορεία, κρουαζιέρες και τρένα. Αυτή η κατηγορία σημειώνει αύξηση εννέα τοις εκατό σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά ο φετινός αριθμός είναι μικρότερος από τον αριθμό των 4,79 εκατομμυρίων του 2019. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα