50.000 Τούρκοι τουρίστες θα παραθερίζουν στα Ελληνικά νησιά στα μέσα Ιουνίου

03 Jun 2024, 13:09 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

50.000 Τούρκοι τουρίστες θα παραθερίζουν στα Ελληνικά νησιά στα μέσα Ιουνίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

50.000 Toύρκοι ταξιδιώτες αναμένεται να επισκεφθούν τα Ελληνικά νησιά στα μέσα του Ιουνίου, κατά τον εορτασμό του Ιντ αλ-αντχά, που αποτελεί θρησκευτικό φεστιβάλ που γιορτάζεται από τους Μουσουλμάνους παγκοσμίως, όπως μεταδίδει η Χουριέτ.

Η Τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη εκπρόσωπο της τουριστικής βιομηχανίας της Τουρκίας, αναφέρει ότι για την αργία αυτή, η οποία διαρκεί από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου και αναμένεται να επεκταθεί από την Τουρκική κυβέρνηση, ορισμένοι Τούρκοι ταξιδιώτες ήδη σχεδιάζουν τις αποδράσεις τους για 9ήμερες διακοπές, ενώ το γεγονός ότι η γιορτή συμπίπτει με την καλοκαιρινή σεζόν  αναμένεται να ενισχύσει την τουριστική κίνηση σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών αλλά και τον πολιτιστικό τουρισμό.

Η Αττάλεια αναμένεται να είναι κορυφαίος προορισμός των Τούρκων και τα Ελληνικά νησιά θα προσελκύσουν χιλιάδες Τούρκους ταξιδιώτες χάρη στην fast-track visa.

Περί τους 20.000 Τούρκους επισκέφθηκαν τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου κατά τη διάρκεια των διακοπών του Ιντ αλ-φιτρ, της μουσουλμανικής εορτής που γίνεται μετά το τέλος του μήνα Ραμαντάν, τον Απρίλιο.

Οι διακοπές στα Ελληνικά νησιά για το Ιντ αλ-αντχά, φαίνεται ότι στοιχίζουν περισσότερο σε σύγκριση με τις διακοπές εσωτερικού. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τη Χουριέτ, ένα τριήμερο για μια τριμελή οικογένεια στο Μπόντρουμ κοστίζει τουλάχιστον 40.000 λίρες Τουρκίας ή 1.200 δολάρια, χωρίς τα έξοδα μεταφοράς. Όμως, ένα παρόμοιο πρόγραμμα διακοπών στη Ρόδο, την ίδια περίοδο, κοστίζει 32.000 λίρες, συμπεριλαμβανομένης της διαμονής και των εξόδων μετακίνησης.

Περί τα 35 εκατ. ταξιδιώτες αναμένεται να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια του Ιντ αλ-αντχά εντός της Τουρκίας, ενώ τα καταλύματα θα φιλοξενήσουν 5 εκατ. επισκέπτες.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα