Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα

30 Apr 2024, 12:24 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Ελλάδα είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών των Γερμανών, μετά την Τουρκία και την Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία κρατήσεων Μαρτίου που παρουσιάζει η Travel Data + Analytics (TDA).

Το 68% των πωλήσεων Μαρτίου αφορούσαν καλοκαιρινές διακοπές και η Τουρκία και η Ισπανία συγκεντρώνουν την υψηλότερη ζήτηση παλεύοντας για την πρώτη θέση στη λίστα των κορυφαίων καλοκαιρινών προορισμών.

Η Πορτογαλία και η ηπειρωτική Ισπανία είχαν αύξηση άνω του μέσου όρου σε σύγκριση με πέρυσι, η οποία διαμορφώθηκε στο +22% για καθεμία, όπως τα ΗΑΕ (+25%) και η Τουρκία (+45%), ενώ και η κρουαζιέρα παρουσιάζει σωρευτική αύξηση 29% για το καλοκαίρι έναντι της περυσινής χρονιάς.

Μέχρι στιγμής, οι Γερμανοί έχουν δαπανήσει 8,8 δισ. ευρώ για τις καλοκαιρινές διακοπές τους το 2024, κατά 63% περισσότερα έναντι της σεζόν υψηλών εσόδων της περυσινής χρονιάς.

Η σωρευτική αύξηση εσόδων βρίσκεται προς το παρόν στο 21%, ενώ αύξηση 16% παρατηρείται στον αριθμό των ταξιδιωτών που έχουν κάνει κράτηση. Σε σύγκριση με τη θερινή σεζόν του 2019, το έλλειμμα στις κρατήσεις εξακολουθεί να βρίσκεται στο 14%. Από τον συνολικό αριθμό των Γερμανών πολιτών που έκαναν διακοπές με τουρ οπερέιτορ το καλοκαίρι του 2019, φέτος έχει επιτευχθεί μόλις το 46%.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα