Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

17 Apr 2024, 11:52 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | ForwardKeys: Προς ολική ανάκαμψη τα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων - Ευρώπη θέλει το 27%

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Tα εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων επιστρέφουν σταδιακά στα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ForwardKeys. 

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, ο αριθμός των εκδοθέντων αεροπορικών εισιτηρίων παρουσίασε σταθερή αύξηση, φθάνοντας επί του παρόντος μόλις 32% κάτω από τα επίπεδα του πρώτου τριμήνου του 2019. Από τις 3 Απριλίου, οι κρατήσεις για τις επερχόμενες διακοπές του Μαΐου είναι μόνο 13% μειωμένες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019 . 

Η ανάκαμψη της αγοράς εξερχόμενων ταξιδιών της Κίνας αναδεικνύεται επίσης στην τελευταία έρευνα για την καταναλωτική συμπεριφορά των Κινέζων της Dragon Trail International. Η έρευνα, σε δείγμα 1.015 ταξιδιωτών μεταξύ 6 έως 19 Μαρτίου 2024, έδειξε ότι οι Κινέζοι είναι πλέον έτοιμοι να δουν τον κόσμο με μια ανανεωμένη αίσθηση περιπέτειας. 

Η πρόθεση για ταξίδια στο εξωτερικό έχει αυξηθεί, με αυξημένο ενδιαφέρον για προορισμούς μεγάλων αποστάσεων. Συνολικά, το 63% των συμμετεχόντων στην έρευνα έχουν ήδη ταξιδέψει στο εξωτερικό το 2024 ή σχεδιάζουν να το κάνουν. Αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από πέρυσι την ίδια περίοδο, όταν μόνο το 41% ​​είχε προθέσεις εξερχόμενων ταξιδιών. Μόνο το 10% των ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσε ότι σίγουρα δεν σκέπτεται ταξίδι στο εξωτερικό φέτος, σε σύγκριση με το 31% τον Απρίλιο του 2023. 

Σχεδόν 4 τους 6 Κινέζους (39,7%) απάντησε ότι σχεδιάζει ή θέλει να επισκεφθεί μια περιοχή εκτός της Ασίας το 2024. Μάλιστα, το 26,7% σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ευρώπη, την κορυφαία περιοχή μεγάλων αποστάσεων.

Η Νότια Κορέα ήταν η πιο δημοφιλής χώρα για τα εξερχόμενα ταξίδια το 2024, ακολουθούμενη από τα παραδοσιακά hotspots, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη.

Για προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενη από την Ισλανδία.

Η Ισλανδία παραμένει σταθερά στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς για εξερχόμενα ταξίδια των Κινέζων, από τον περασμένο Αύγουστο, χάρη στην προβολή από κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεοπτικές εκπομπές φυσικών φαινομένων στη χώρα. όπως το βόρειο σέλας και τα ηφαίστεια.

Απαιτήσεις για εύκολη βίζα 

Η απαίτηση για εύκολες θεωρήσεις διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση Κινέζων τουριστών. Εξετάζοντας τους προορισμούς που έχουν απλοποιήσει τις απαιτήσεις βίζας για τους Κινέζους ταξιδιώτες από το 2023, αποκαλύπτεται μια αύξηση 115% στα ταξίδια από την Κίνα στο Καζακστάν, αύξηση 18% στη Σιγκαπούρη και μια σχεδόν πλήρη ανάκαμψη των ταξιδιών στη Ρωσία και τη Μαλαισία το πρώτο τρίμηνο του 2024. . 

Η Nancy Dai, China Market Analyst στο ForwardKeys επισημαίνει ότι η εξαιρετική απόδοση του Καζακστάν οφείλεται στην αύξηση της χωρητικότητας των θέσεων κατά 23% και στην παροχή οικονομικών ταξιδιωτικών πακέτων, που επιτρέπουν στους Κινέζους ταξιδιώτες να απολαμβάνουν χειμερινές δραστηριότητες σε μια γειτονική χώρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι χειμερινοί προορισμοί γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, είπε. 

Για τους Κινέζους τουρίστες, ο κόσμος φαίνεται να γίνεται πιο ασφαλής 

Πάνω από ένα χρόνο μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Κίνα, οι φόβοι για την ασφάλεια διεθνώς εξασθενούν. Η αντίληψη των ερωτηθέντων για την ασφάλεια βελτιώθηκε για τους περισσότερους προορισμούς, ενώ οι ταξιδιώτες εξέφρασαν την έντονη επιθυμία να βιώσουν ταξίδια στο εξωτερικό τώρα που έχει λήξει η πανδημία COVID-19 . Το Χονγκ Κονγκ ψηφίστηκε ως ο ασφαλέστερος προορισμός, ακολουθούμενος από τη Σιγκαπούρη, την Ελβετία και την Αυστραλία.   

  • Την Τετάρτη, 24 Απριλίου (9 π.μ. Η.Β., 4 μ.μ. Κίνα), το Dragon Trail θα αποκαλύψει τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας, ενώ η ForwardKeys θα μοιραστεί πληροφορίες για τις τάσεις στα εξερχόμενα ταξίδια με βάση τις αεροπορικές κρατήσεις.  

Διαβάστε επίσης

Στο 80% του 2019 οι εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα το 2024 | Οι νεαρές Κινέζες καθοδηγούν την αγορά

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα