Τουρισμός | Οι top20 χώρες για τις διακοπές των Ρώσων αυτό το καλοκαίρι- στη λίστα και η Ελλάδα

19 Mar 2024, 16:38 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Οι top20 χώρες για τις διακοπές των Ρώσων αυτό το καλοκαίρι- στη λίστα και η Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τις δημοφιλέστερες χώρες, σύμφωνα με τις αναζητήσεις ξενοδοχειακών καταλυμάτων, για τους Ρώσους τουρίστες το καλοκαίρι του 2024 ανέδειξε η διαδικτυακή υπηρεσία για την οργάνωση ταξιδιών OneTwoTrip. Αξιοσημείωτο ότι μέσα στους top 20 δημοφιλέστερους προορισμούς των Ρώσων βρίσκεται και η Ελλάδα.

Στην κορυφή της λίστας είναι η Τουρκία, με το 22,4% των Ρώσων ταξιδιωτών να θέλει να επισκεφθεί τη χώρα μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς η Τουρκία είναι ένας από τους πιο οικονομικούς προορισμούς για διακοπές στην παραλία, με μια τεράστια ποικιλία από θέρετρα για κάθε γούστο. Είναι επίσης παραδοσιακά μία από τις τρεις πιο δημοφιλείς χώρες διακοπών για τους Ρώσους. 

Η Γεωργία έρχεται στη δεύτερη θέση, με το 18,1% των Ρώσων τουριστών να θέλει να επισκεφτεί αυτή τη χώρα. Οι τουρίστες λατρεύουν τη Γεωργία για την όμορφη φύση της, τις χαμηλές τιμές σε πτήσεις και καταλύματα, τη νόστιμη κουζίνα και τις ευκαιρίες αναψυχής στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Η Αρμενία είναι τρίτη, με το 4,6% των Ρώσων ταξιδιωτών να την επιλέγει. Οι Ρώσοι έλκονται από την εύκολη είσοδο, τον πλούσιο πολιτισμό και τις γαστρονομικές απολαύσεις της Αρμενίας.

Η Ταϊλάνδη (4,5%) είναι ο τέταρτος πιο δημοφιλής προορισμός για ταξιδιώτες από τη Ρωσία, διάσημη για τις εξαιρετικές ευκαιρίες για διακοπές στην παραλία. Ακόμη και η περίοδος των βροχών το καλοκαίρι δεν εμποδίζει τους Ρώσους να επισκεφθούν αυτή τη χώρα. Η Ιταλία (4,2%) είναι ο πέμπτος πιο δημοφιλής προορισμός, τον οποίο λατρεύουν οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία για τα ιστορικά της αξιοθέατα, τα εξαιρετικά ψώνια, την κουζίνα και πολλές παραθαλάσσιες παραθεριστικές πόλεις.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς, που προσελκύουν Ρώσους τουρίστες για τον πολιτισμό και τις περιηγήσεις. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι επίσης δημοφιλή, με τους Ρώσους να θέλουν να επισκεφθούν τοπικά κέντρα διασκέδασης και εμπορικά κέντρα παρά την υπερβολική ζέστη. Η Αμπχαζία και η Ισπανία είναι επίσης στη λίστα των Ρώσων, που θέλουν διακοπές στην παραλία. Το Καζακστάν έχει γίνει το αγαπημένο μέρος των Ρώσων ταξιδιωτών τα τελευταία χρόνια, με τη γραφική ομορφιά και τα αξιοθέατά του να το κατατάσσουν στην ενδέκατη θέση.

Η Ινδονησία και η Λευκορωσία ακολουθούν για διακοπές στην παραλία και ευκαιρίες για ψώνια, αντίστοιχα. Η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και το Βιετνάμ βρίσκονται επίσης στη λίστα, με το τελευταίο να προσφέρει διακοπές στην παραλία. Το Αζερμπαϊτζάν, η Ελλάδα και οι Μαλδίβες βρίσκονται στις επόμενες θέσεις του top20. Επιλέχθηκαν για τις ζεστές θάλασσές τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα