Το 41% ​​των Σκωτσέζων σχεδιάζει διακοπές στην Ευρώπη φέτος

28 Feb 2024, 12:22 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Το 41% ​​των Σκωτσέζων σχεδιάζει διακοπές στην Ευρώπη φέτος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο στους πέντε ενήλικες στη Σκωτία σχεδιάζουν διακοπές στην Ευρώπη φέτος και ένα επιπλέον 12% προγραμματίζει διακοπές μεγάλων αποστάσεων.

Αυτό προκύπτει από έρευνα σε περισσότερους από 1.000 ενήλικες στα τέλη Ιανουαρίου από την ερευνητική εταιρεία 56 Degree Insight, η οποία διαπίστωσε ότι το 41% ​​των Σκωτσέζων σχεδιάζει ευρωπαϊκές διακοπές, σημειώνοντας αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες (75%) δήλωσαν ότι προγραμματίζουν διακοπές, στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό, φέτος παρά το γεγονός ότι δύο στους πέντε (38%) ανέφεραν ότι το υψηλό κόστος ζωής πιθανότατα θα επηρεάσει την απόφασή τους για διακοπές.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι τέσσερις στους πέντε (82%) από αυτούς που σχεδίαζαν διακοπές στην Ευρώπη και το 86% όσων σχεδίαζαν ταξίδια μεγάλων αποστάσεων είναι πιθανό να κάνουν κράτηση δύο ή περισσότερους μήνες νωρίτερα.

Τρεις στους 10 ερωτηθέντες (29%) δήλωσαν ότι ανησυχούν για το κόστος των διακοπών στο εξωτερικό, στο ίδιο επίπεδο με πριν από ένα χρόνο, αλλά 4% λιγότεροι σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο. Το 16% εξέφρασε ανησυχία με την ισοτιμία της λίρας.

Αλλά το 36% δήλωσε ότι θα μείωνε τις δαπάνες σε άλλες ανάγκες για να προστατεύσει τον προϋπολογισμό των διακοπών του. Η έρευνα έδειξε ότι οι μισοί (51%) των ερωτηθέντων είναι λιγότερο πιθανό να φάνε έξω και το 44% λιγότερο πιθανό να κάνουν ημερήσιες εκδρομές λόγω της ακρίβειας.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι το 39% των ενηλίκων στη Σκωτία έκανε διακοπές στην Ευρώπη το 2023, σημειώνοντας αύξηση έξι ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με την Ισπανία να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός, που επιλέγεται από το 17% όλων των Σκωτσέζων – σχεδόν οι μισοί από τους οποίους πήγαν στα Κανάρια Νησιά. Ακολουθούν η Γαλλία με 5% και η Ιταλία, η Τουρκία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα με 4%.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα