Γερμανικός τουρισμός | Υψηλή ζήτηση για τις σκανδιναβικές χώρες λόγω κλιματικής αλλαγής

20 Feb 2024, 10:38 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Γερμανικός τουρισμός | Υψηλή ζήτηση για τις σκανδιναβικές χώρες λόγω κλιματικής αλλαγής

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη μεγαλύτερη ζήτηση από κάθε άλλη χρονιά παρουσιάζουν φέτος στη γερμανική αγορά οι σκανδιναβικές χώρες και η Ισλανδία. H  ζήτηση αποδίδεται στις εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η DER Touristik, όπως αναφέρει ο διευθυντής προϊόντων στην Ευρώπη Dino Steinkamp, έχει υπερδιπλάσιες κρατήσεις γι αυτούς τους προορισμούς από πέρυσι. Οι κρατήσεις είναι πιο έντονες για τη Νορβηγία και τη Φιλανδία. Προς τα τέλη καλοκαιριού - αρχές φθινοπώρου διαπιστώνεται αυξημένη ζήτηση για τη Λαπωνία, είπε ο κ.Steinkamp. Οι ταξιδιώτες αυτή την εποχή του χρόνου έχουν μεγάλη πιθανότητα να δουν το βόρειο σέλας, με τη νύχτα να είναι ήδη πολύ μεγάλη.

Η Σκανδιναβία και η Ισλανδία είναι επίσης «απόλυτοι προορισμοί τάσης» στην TUI, σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ.

Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι θα υπάρξει συμφόρηση σε ορισμένους από αυτούς τους ταξιδιωτικούς προορισμούς κατά την υψηλή περίοδο. Οι διοργανωτές έχουν αυξήσει σημαντικά τα προγράμματά τους, ωστόσο, οι χωρητικότητες είναι περιορισμένες.

«Δεν βρισκόμαστε σε ένα τουριστικό περιβάλλον όπως η Μεσόγειος, για παράδειγμα. Οι χωρητικότητες είναι περιορισμένες, ειδικά στην Ισλανδία, σε ορισμένα μέρη απλά δεν υπάρχουν άλλα καταλύματα», όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της DER Touristik. Γι αυτό το λόγο, οι ταξιδιωτικοί πάροχοι  συμβουλεύουν τους ενδιαφερόμενους να κάνουν κράτηση έγκαιρα.

Υπάρχει κόσμος που ήδη σχεδιάζει το ταξίδι του σε αυτές τις χώρες το 2025, αποκάλυψε ο επικεφαλής του εξειδικευμένου τουριστικού γραφείου σε ταξίδια περιπέτειας Lernidee, Felix Willeke. «Αυτό είναι κάτι νέο», τόνισε.

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι επίσης τα πακέτα σιδηροδρομικών ταξιδιών στη Σκανδιναβία.

Διαβάστε σχετικά

Τουρισμός | Μετατοπίζονται οι εποχές στη Μεσόγειο- Ο Απρίλιος ο μήνας τουριστικής αιχμής, ο Ιούλιος η χειρότερη εποχή

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα