Τουρισμός | Μετά την πανδημία, επανέρχονται οι αφίξεις Βραζιλιάνων τουριστών στην Ελλάδα

09 Nov 2023, 07:19 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Τουρισμός | Μετά την πανδημία, επανέρχονται οι αφίξεις Βραζιλιάνων τουριστών στην Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Βραζιλία αποτελεί μια σημαντική αγορά όσον αφορά τον εξερχόμενο τουρισμό. Τα τελευταία χρόνια πριν την πανδημία, άνω των 10 εκ. Βραζιλιάνων κατ’ έτος ταξίδεψαν στο εξωτερικό, κατατάσσοντας την στην 17η θέση ως χώρα προέλευσης τουριστών. Κύριοι ταξιδιωτικοί προορισμοί των Βραζιλιάνων είναι η Αργεντινή και οι ΗΠΑ από την Αμερική και Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Η.Β από την Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι αφίξεις Βραζιλιάνων στη χώρα μας την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2022, ανήλθαν σε 53.293, δηλαδή 0,15% του συνόλου των αφίξεων σε Ελλάδα. Το προηγούμενο έτος, 2021, οι Βραζιλιάνοι που επισκέφθηκαν την χώρα μας ήταν μόλις 1.272 ή 0,01% του συνόλου αφίξεων. Σημειώνεται ότι τα έτη 2020 και 2021 υπήρξε απότομη μείωση στις αφίξεις Βραζιλιάνων τουριστών στην Ελλάδα λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας. Το τελευταίο έτος – 2019- πριν την πανδημία επισκέφθηκαν την Ελλάδα 82.608 Βραζιλιάνοι.

Αντίστοιχα, τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, για το 2018, του Υπουργείου Τουρισμού της Βραζιλίας αναφέρουν ότι την χώρα μας επισκέφθηκαν 66.185 Βραζιλιάνοι τουρίστες. Αξίζει να παρατηρηθεί ότι λόγω μη ύπαρξης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, οι Βραζιλιάνοι επισκέπτονται την Ελλάδα, μέσω άλλων ευρωπαϊκών χωρών και συνδυαστικά με την επίσκεψή τους σε αυτές. Τα κυριότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια που εξυπηρετούν transit επισκέπτες από και προς Βραζιλία είναι του Λονδίνου, Φρανκφούρτης, Ζυρίχης, Παρισίων, Άμστερνταμ, Κωνσταντινούπολης και μέσω Λισσαβώνας και Μαδρίτης.

Η πορτογαλική αεροπορική εταιρεία TAP αποτελεί την ευρωπαϊκή εταιρεία με τις περισσότερες πτήσεις από και προς Βραζιλία. Επίσης σημαντική διακίνηση επιβατών transit γίνεται μέσω του αεροδρομίου του Dubai. Τα βραζιλιανά τουριστικά πρακτορεία που διοργανώνουν πακέτα προς την χώρα μας, θεωρούν ότι ο αριθμός των 65 χιλ. Βραζιλιάνων τουριστών στην Ελλάδα αποδίδει την πραγματικότητα στην οποία κινείται το τουριστικό ρεύμα.

  • Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Σάο Πάολο.
Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα