Προβολή της Κρήτης στη Σκωτία

08 Nov 2023, 10:00 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Προβολή της Κρήτης στη Σκωτία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 2 Νοεμβρίου στη Σκωτία, στο κέντρο της Γλασκώβης και συγκεκριμένα στο εστιατόριο “Elia”, έγινε μετά από 19 ολόκληρα χρόνια, η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Κρήτης και των επαγγελματιών του τουρισμού της Σκωτίας, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Choose Crete.

Το Ελληνικό Προξενείο αλλά και η Ελληνική κοινότητα με σύσσωμο το Δ.Σ. της, έδωσαν το “παρόν” και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους, όπως και οι τρεις μεγαλύτεροι Tour Operators της Σκωτίας που μεταφέρουν τουρίστες στην Κρήτη, δηλαδή η TUI, η Hays Travel, και το Barrhead Travel, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι. Το γραφείο του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας και ιδιαίτερα η Διευθύντριά του κ. Ελένη Σκαρβέλη υποστήριξαν έμπρακτα, την εκδήλωση.

Από την πλευρά της Κρήτης, υποδέχθηκαν τους Σκωτσέζους ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κυριάκος Κώτσογλου, που εκτενώς παρουσίασε την Κρήτη ενημερώνοντας τους περίπου 50 παρευρισκομένους για το τουριστικό προϊόν του νησιού, η κ. Μάγδα Κατόπη που παρουσίασε το Δήμο Χερσονήσου με έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό, και ο κ. Βαγγέλης Αρχοντάκης που παρουσίασε το Ρέθυμνο ως ένα γαμήλιο προορισμό, αλλά και ως πιστοποιημένο ποδηλατικό προορισμό με το σήμα Bike Friendly, τονίζοντας ότι το Ρέθυμνο είναι ο μόνος πιστοποιημένος Bike Friendly προορισμός της Κρήτης.

Στο τέλος απονεμήθηκε στον υπεύθυνο του εστιατορίου “Elia”  κ. Γεώργιο Ιερωνυμίδη, τιμητική πλακέτα από το Δήμο Ρεθύμνης και από την Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνης,  για την πολύτιμη συμπαράσταση και αρωγή του. 

Στόχος της Choose Crete, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς καθώς και με τους tour operators, είναι να δημιουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εκδηλώσεις για την προώθηση του Τουρισμού και της Γαστρονομίας της Κρήτης.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα