Τουρισμός: 4 προβλέψεις για τα ταξίδια των Αμερικανών το καλοκαίρι του 2024

02 Nov 2023, 12:49 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: 4 προβλέψεις για τα ταξίδια των Αμερικανών το καλοκαίρι του 2024

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τις κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια για το 2024 και τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς των Αμερικανών ταξιδιωτών παρουσιάζουν οι εταιρίες ταξιδιωτικών συμβούλων FROSCH και Valerie Wilson Travel, που αποτελούν τμήμα του ομίλου Chase Travel Group.

Οι σύμβουλοι FROSCH και Valerie Wilson Travel προβλέπουν τις ακόλουθες τάσεις για τα ταξίδια του 2024:

-Πυρετός καλοκαιρινών κρατήσεων: Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι κάνουν ήδη κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές το 2024, γεγονός που υποδηλώνει μια έντονη ταξιδιωτική περίοδο το καλοκαίρι του 2024.

-Προτεραιότητα στις πολυτελείς αποδράσεις: Λόγω ιδιωτικότητας, τα λιγότερο γνωστά resort γίνονται προτεραιότητα για τους ταξιδιώτες πολυτελείας και οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι καταγράφουν αυξημένο ενδιαφέρον για ανέσεις όπως ιδιωτικές βίλες από premium ταξιδιώτες αναμένοντας ότι αυτή η τάση θα αναπτυχθεί περαιτέρω.

-Οικογενειακά ταξίδια πολλών γενεών: Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι διαπιστώνουν ότι τα οικογενειακά ταξίδια όλων των μορφών συνεχίζουν να αυξάνονται. Είτε πρόκειται για κρουαζιέρα για οικογένειες με μέλη από πολλές διαφορετικές γενιές είτε για γονείς και ενήλικα παιδιά που ταξιδεύουν μαζί, ο χρόνος οικογενειακού ταξιδιού αναμένεται να συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα στα ταξίδια για το 2024.

-Ευέλικτα ταξιδιωτικά σχέδια: Οι ταξιδιώτες βασίζονται περισσότερο στους ταξιδιωτικούς συμβούλους τους για να τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν μελλοντικά ταξίδια και να μάθουν πώς να παραμένουν ευέλικτοι στο πλαίσιο διαρκώς εξελισσόμενων καταστάσεων.

Όσον αφορά τους κορυφαίους προορισμούς από το 2023, αυτοί ήταν...

-Διεθνείς Περιπέτειες σε πόλεις της Κίνας (Πεκίνο, Guangzhou, Σαγκάη) και της Ιαπωνίας (Κιότο, Οσάκα, Τόκιο). Επίσης άλλοι προορισμοί που σημείωσαν τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση της ζήτησης ήταν...

        Christchurch, Ν. Ζηλανδία (+224%)  

        El Calafate, Αργεντινή (+132%)

        Chiang Mai, Ταϊλάνδη (+104%)

        Βιέννη, Αυστρία (+72%)

        Rio De Janeiro, Βραζιλία (+63%)

-Παραθαλάσσια θέρετρα με υψηλές θερμοκρασίες και έντονο πολιτιστικό στοιχείο...

        Noord, Αρούμπα (+105%)

        Miami Beach, Φλόριντα (+80%)

        Roatan, Ονδούρα (+76%)

        West Palm Beach, Φλόριντα (+57%)

        Playa Del Carmen, Μεξικό (+53%)

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα