Τουρισμός: "Φαινόμενο σαμπάνιας" στις κρατήσεις των Γερμανών το Μάιο - Έσκασε η "φούσκα" μαζικών κρατήσεων του α' τριμήνου

16 May 2023, 13:46 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: "Φαινόμενο σαμπάνιας" στις κρατήσεις των Γερμανών το Μάιο - Έσκασε η "φούσκα" μαζικών κρατήσεων του α' τριμήνου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μετά το τέλος των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας, η ζήτηση των Γερμανών για διακοπές εκτοξεύθηκε κατακόρυφα. Ωστόσο, σήμερα, τα τουριστικά γραφεία της χώρας καταγράφουν «φαινόμενο σαμπάνιας» στις τρέχουσες κρατήσεις, οι οποίες εμφανίζουν σημαντική επιβράδυνση.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο δείκτη που παρουσίασε το FVW, οι προσδοκίες των τουριστικών γραφείων για τις ταξιδιωτικές πωλήσεις το Μάιο είναι ελαφρώς χαμηλότερες σε σύγκριση με του Απριλίου. Αυτό, όπως επισημαίνεται, οφείλεται στο γεγονός ότι η προσδοκώμενη υψηλή ζήτηση συγκεντρώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους και πλέον χάνει τους ρυθμούς της.

Ακόμα, το 55,8% των ταξιδιωτικών γραφείων που συμμετείχαν στη σχετική έρευνα, χαρακτηρίζουν την τρέχουσα κατάσταση πωλήσεων καλή, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 64,8% τον προηγούμενο μήνα. Αντίστοιχα, ο αριθμός των επαγγελματιών που αξιολογούν την κατάσταση ως κακή αυξήθηκε, από 6,5% τον Απρίλιο σε 7,7% το Μάιο.

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις τους για το ερχόμενο εξάμηνο, το 40,6% των τουριστικών γραφείων πιστεύει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί (έναντι ωστόσο ποσοστού 46,7% τον Απρίλιο), το 13,2% ότι δεν θα βελτιωθεί (έναντι 8,4%) και το 46,2% ότι θα παραμείνει σταθερή (έναντι 44,9%).

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα