Ταξιδιωτική ‘Ενωση ΗΠΑ | Η εαρινή ζήτηση επιτάσσει επείγουσες αναβαθμίσεις στο σύστημα αεροπορικών ταξιδιών

22 Mar 2023, 08:55 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ταξιδιωτική ‘Ενωση ΗΠΑ | Η εαρινή ζήτηση επιτάσσει επείγουσες αναβαθμίσεις στο σύστημα αεροπορικών ταξιδιών

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τα αεροπορικά ταξίδια θα ξεπεράσουν τα προ-πανδημικά επίπεδα  την άνοιξη του 2023, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη για επενδύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο σύστημα αεροπορικών ταξιδιών των ΗΠΑ, το οποίο είναι ήδη τεταμένο από την αναποτελεσματικότητα και τη δυσαρέσκεια των επιβατών.

Σχετικά, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ταξιδιωτικής Ένωσης των ΗΠΑ, κ. Geoff Freeman, ανέφερε ότι οι περίοδοι υψηλής ζήτησης, όπως οι ανοιξιάτικες διακοπές και τα Σαββατοκύριακα, είναι ένα τεστ άγχους που αποκαλύπτει τις ανεπάρκειες του τρέχοντος συστήματος αεροπορικών ταξιδιών. Η ζήτηση μπορεί επί του παρόντος να είναι υψηλή, αλλά οι αμέτρητες απογοητευτικές εμπειρίες μπορεί στο μέλλον να αναγκάσουν τους επιβάτες να επιλέξουν άλλους τρόπους μεταφοράς ή απλώς να μην ταξιδέψουν.

Ο εμπορικός όμιλος του κλάδου, Airlines for America προβλέπει ότι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο θα κινηθούν αεροπορικά 2,6 εκατ. επιβάτες ημερησίως, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση 1% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Ωστόσο, τα χρόνια των ομοσπονδιακών υπο-επενδύσεων, οδήγησαν σε ένα σύστημα που δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, επηρεάζοντας αρνητικά τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση από την Ipsos, σχεδόν οι μισοί (45%) των Αμερικανών ταξιδιωτών αξιολογούν την εμπειρία του αεροπορικού ταξιδιού ως μέτρια ή κάτω από τον μέσο όρο. Αυτοί οι ταξιδιώτες ανέφεραν ως κύριους παράγοντες το πλήθος και τη συμφόρηση, τις καθυστερήσεις ή τις ακυρώσεις πτήσεων, τη διαδικασία ασφάλειας του αεροδρομίου και την περίπλοκη ταξιδιωτική διεκπεραίωση.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, σχεδόν 4 στους 10 ταξιδιώτες αναψυχής (36%) θα ταξίδευαν περισσότερο τους επόμενους 6 μήνες, εάν η ταξιδιωτική εμπειρία δεν ήταν τόσο δύσκολη. 

Σύμφωνα με τον κ. Freeman, οι ΗΠΑ έχουν μια σημαντική ευκαιρία να αναπτύξουν την οικονομία λειτουργώντας ένα καλύτερο σύστημα αεροπορικών ταξιδιών, που να μπορεί να χειριστεί τη μακροπρόθεσμη ζήτηση και να αποφέρει σημαντικά έσοδα, ενώ τόνισε ότι οι Αμερικανοί θέλουν να ταξιδεύουν, αλλά θέλουν και ένα αξιόπιστο σύστημα που να λειτουργεί.

Ευκαιρίες για τη βελτίωση του συστήματος αεροπορικών ταξιδιών

Η 'Ένωση Ταξιδιών των Η.Π.Α. έχει εντοπίσει πολλαπλές συστάσεις για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας του συστήματος για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης.

Πρώτον, στο φετινό νομοσχέδιο της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας, το Κογκρέσο θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τις ανεπάρκειες σε όλο το σύστημα και να δημιουργήσει μια εμπειρία αεροπορικών ταξιδιών παγκόσμιας κλάσης, επιταχύνοντας τον εκσυγχρονισμό της εναέριας κυκλοφορίας, αυξάνοντας το εργατικό δυναμικό της αεροπορίας και εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές των αεροδρομίων. Για παράδειγμα, σήμερα υπάρχουν 1.200 λιγότεροι πιστοποιημένοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από ό,τι πριν από 10 χρόνια.

Δεύτερον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να επιταχύνει τη χρήση βιομετρικών δεδομένων για να επισπεύσει τη διαδικασία ασφάλειας του αεροδρομίου και να δημιουργήσει μια πιο απρόσκοπτη, ασφαλή ταξιδιωτική εμπειρία για τους ταξιδιώτες που επιλέγουν το αεροπλάνο. Εξάλλου, περίπου οι μισοί Αμερικανοί αισθάνονται άνετα να μοιράζονται βιομετρικά δεδομένα, όπως δαχτυλικά αποτυπώματα και αναγνώριση προσώπου με την TSA, για να κάνουν check-in, για να περάσουν από την ασφάλεια του αεροδρομίου και να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι όσοι επιβάτες είναι εγγεγραμμένοι σε πρόγραμμα ταχείας διεκπεραίωσης των διαδικασιών του αεροδρομίου, όπως το TSA PreCheck ή το CLEAR, είναι πιο πιθανό να έχουν μια θετική εμπειρία από την ασφάλεια του αεροδρομίου σε σχέση με εκείνους που δεν είναι. Περισσότερα από τα μισά (54%) των ατόμων που εγγράφηκαν σε αυτά τα προγράμματα βαθμολόγησαν την εμπειρία τους ως καλή ή εξαιρετική, σε σύγκριση με μόλις 35% των ατόμων που δεν είναι εγγεγραμμένα.

Η ισχυρή ζήτηση σήμερα δεν σημαίνει τίποτα εάν οι επιβάτες δεν είναι ικανοποιημένοι, πρόσθεσε ο κ. Freeman, καταλήγοντας στο ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να κάνει τις κρίσιμες επενδύσεις τώρα, ώστε να διασφαλίσει ότι θα υπάρχουν ακόμη επιβάτες στο μέλλον.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα