Ανταγωνιστικές του 2019 οι τιμές διακοπών αυτή την Άνοιξη – Πώς ανταποκρίνονται σε αυτό οι Αμερικανοί

28 Feb 2023, 15:56 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ανταγωνιστικές του 2019 οι τιμές διακοπών αυτή την Άνοιξη – Πώς ανταποκρίνονται σε αυτό οι Αμερικανοί

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι τιμές διακοπών για αυτή την Άνοιξη φαίνεται πως ανταγωνίζονται τα προπανδημικά επίπεδα για τους Αμερικανούς, όμως το συνολικό κόστος των ταξιδιών αναμένεται να είναι πολύ υψηλότερο αυτή τη χρονιά.

Σύμφωνα με δεδομένα από την Squaremouth.com, τα ταξίδια με ασφάλιση αυτή την Άνοιξη θα είναι πιο ακριβά κατά 3,4% έναντι του 2022 (5.606 δολάρια έναντι 5.420 δολάρια το 2022).

Σύμφωνα με την Adventures Tours & Travel, οι ταξιδιώτες αναβάλλουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, και οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι διαχειρίζονται μειωμένες επιλογές πτήσεων σε σύγκριση με το παρελθόν. Επιπλέον, το αυξημένο κόστος των ναύλων έχει οδηγήσει δυνητικούς ταξιδιώτες της Άνοιξης είτε στο να αυξήσουν τους προϋπολογισμούς τους είτε να μεταθέσουν τις διακοπές τους στο καλοκαίρι.

Παράλληλα, το μέσο ποσό που δαπανούν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες για ταξίδια με ασφάλιση την Άνοιξη παρουσιάζει αύξηση 6,9% έναντι του 2022 (378 δολάρια έναντι 353 δολάρια πέρυσι).

Οι πιο ακριβοί προορισμοί για τους Αμερικανούς αυτή την Άνοιξη είναι η Ανταρκτική, η Τανζανία, το Εκουαδόρ, το Περού και η Ν. Αφρική.

Όσον αφορά τα οικογενειακά ταξίδια, τα δεδομένα δείχνουν ότι τα Τουρκς & Κέικος, οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι και τα Νησιά Κέιμαν είναι  οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Αμερικανών. Το μέσο κόστος διακοπών τους προορισμούς αυτούς παρουσίασε αύξηση 29% έναντι του 2022 (από 5.460 δολάρια σε 7.038 δολάρια).

Στα θετικά είναι ότι η τιμολόγηση στην κρουαζιέρα είναι ευνοϊκή αυτή τη χρονιά. Οι προσφορές για πακέτα με ποτό, δωρεάν Wi-Fi και πόντους εκδρομών προσθέτουν αξία και καθιστούν την κρουαζιέρα μια δημοφιλή εναλλακτική.

Η έρευνα εντόπισε ακόμα ότι οι προορισμοί που καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση κρατήσεων από τους Αμερικανούς είναι η Νέα Ζηλανδία (+2.556%), το Βιετνάμ (+1.875%), η Ιαπωνία (+537%), η Ινδονησία (+368%) και η Ανταρκτική (+258%).

 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα