Τουρισμός: Οι Γερμανοί προτιμούν να κόβουν έξοδα στον προορισμό παρά να μην ταξιδέψουν καθόλου

06 Feb 2023, 15:59 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Οι Γερμανοί προτιμούν να κόβουν έξοδα στον προορισμό παρά να μην ταξιδέψουν καθόλου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σε ένα περιβάλλον έντονου πληθωρισμού και υψηλών τιμών ενέργειας, οι Γερμανοί προτιμούν να «κόβουν» έξοδα από τις διακοπές τους παρά να τις αποφεύγουν εντελώς.

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου ΒΑΤ του Αμβούργου για Μελλοντικά Ζητήματα, το 73% των ερωτηθέντων επιθυμεί να περιορίσει τα σουβενίρ και τα ψώνια προκειμένου να διατηρήσει το κόστος των διακοπών υπό έλεγχο.

Το 69% επιθυμεί να ταξιδέψει εκτός σεζόν παρά την υψηλή σεζόν, το 63% επιλέγει έναν όσο το δυνατό πιο οικονομικό προορισμό και το 60% φθηνότερο κατάλυμα.

Αντί να ενεργήσουν με φόβο, απελπισία και επιφυλακτικότητα, οι Γερμανοί αντιδρούν με πρακτικό τρόπο, όσον αφορά τις διακοπές τους: Επιθυμούν να ταξιδέψουν και προτίθενται να κάνουν πολλούς συμβιβασμούς για αυτό, δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου, καθηγητής Ulrich Reinhardt.

Σύμφωνα με τη μελέτη, περισσότεροι από τους μισούς (56%) συμβιβάζονται με πιο έμμεσες διαδρομές ταξιδιού, όπως εναλλακτικά αεροδρόμια αναχώρησης ή μεγαλύτερους χρόνους ταξιδιού, για να μειώσουν το κόστος.

Από την άλλη, το 54% περιμένει για προσφορές τελευταίας στιγμής, ενώ το 54% δήλωσε ότι δεν θα επισκέπτεται εστιατόρια τόσο συχνά στον προορισμό. Το 52% ανέφερε ότι δεν πρόκειται να ταξιδεύει στο εξής κάθε χρόνο.

Το 42% μπορεί να συμβιβαστεί με την απουσία εκδρομών στον προορισμό διακοπών, με τη μείωση της διάρκειας των διακοπών ή με τις διακοπές με φίλους και μέλης της οικογένειας προκειμένου να μειώσει το κόστος.

Σύμφωνα με τη μελέτη, την τελευταία θέση στη λίστα τρόπων εξοικονόμησης καταλαμβάνει η μείωση των φιλοδωρημάτων, με το 40% να το εξετάζει ως πιθανότητα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα