Τουρισμός | Ονειρεμένα ταξίδια με οργανωμένα πακέτα διακοπών θέλουν το 2023 οι Βρετανοί- στις top επιλογές η Ελλάδα

02 Feb 2023, 09:28 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Ονειρεμένα ταξίδια με οργανωμένα πακέτα διακοπών θέλουν το 2023 οι Βρετανοί- στις top επιλογές η Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 38% των Βρετανών είναι αποφασισμένο να πραγματοποιήσει το καλοκαίρι του 2023 ένα ταξίδι, που αποτελεί επιθυμία ζωής, σύμφωνα με δημοσκόπηση σε 2.000 ενήλικες πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο του on line τουρ οπερέιτορ loveholidays. Ο μέσος Βρετανός ταξιδιώτης, εξάλλου, προγραμματίζει τουλάχιστον δύο αποδράσεις φέτος, μετά από τρία χρόνια ταξιδιωτικών και γενικότερων περιορισμών λόγω Covid.

Όσοι είναι ηλικίας 18-24 ετών είναι πιο έτοιμοι να πραγματοποιήσουν ένα ονειρεμένο ταξίδι, με το 76% να σχεδιάζει να κάνει διακοπές, όπως τις ονειρεύεται, έναντι μόλις 21% που δηλώνουν οι άνω των 65 ετών.

Η απόδραση από το κλίμα κατήφειας που επικρατεί στην καθημερινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω της οικονομικής κρίσης είναι ένα από τα κύρια κίνητρα για όσους ετοιμάζονται να απολαύσουν ονειρεμένες διακοπές το 2023, με σχεδόν τους μισούς (48%) των ερωτηθέντων να το παραδέχονται.

Δύο στους πέντε (41%) ανέφεραν ότι η επιθυμία για ονειρεμένες διακοπές οφείλεται στο ότι η πανδημία τους εμπόδισε να απολαύσουν τις υπέροχες διακοπές, ενώ το 49% επιθυμεί να εξερευνήσει νέους προορισμούς και εμπειρίες.

Η ιδανική διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών είναι οι 10 ημέρες, με κορυφαίο προορισμό την Ιταλία και ακολουθούν οι Μαλδίβες, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ.

Γιατί επιλέγουν οργανωμένες διακοπές

Μια ακόμη διαπίστωση της έρευνας είναι ότι οι Βρετανοί είναι πιο πιθανό να επιλέξουν πακέτο διακοπών (41%), ενώ το 32% θα κάνει κράτηση μεμονωμένα σε μέρη του ταξιδιού.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) όσων προτιμούν οργανωμένες διακοπές δήλωσαν ότι η ευκολότερη διαδικασία κράτησης είναι αυτό που τους ελκύει στα πακέτα, ενώ το 56% επιλέγει πακέτα διακοπών γιατί προστατεύεται οικονομικά, καθώς δεν θα προκύψουν επιπλέον έξοδα από όσα έχει προγραμματίσει.

Περισσότεροι από τους μισούς (55%) έλκονται από την ιδέα ότι όλα θα είναι τακτοποιημένα γι αυτούς στο ταξίδι τους.

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Loveholidays, Al Murray, δήλωσε: «Οι διακοπές με πακέτα επιτρέπουν στους ανθρώπους να χαλαρώσουν γνωρίζοντας ότι τα πάντα έχουν οργανωθεί γι αυτούς, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη που αποδεικνύονται τόσο δημοφιλείς... Οι άνθρωποι θέλουν μια διαδικασία κράτησης που να είναι ομαλή και απλή, και κλείνοντας τα πάντα ταυτόχρονα, μπορούν να είναι σίγουροι ότι δεν θα αντιμετωπίσουν ακριβές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των διακοπών τους».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα