Βρετανικός τουρισμός | Μίνι διαλείμματα στο εξωτερικό με εργασία εξ αποστάσεως επιλέγει η "ιντερνετική" γενιά Ζ

19 Jan 2023, 10:22 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός | Μίνι διαλείμματα στο εξωτερικό με εργασία εξ αποστάσεως επιλέγει η "ιντερνετική" γενιά Ζ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μίνι διαλείμματα στο εξωτερικό αντί για διακοπές δύο εβδομάδων επιλέγει η γενιά Ζ των Βρετανών, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της easyJet. Υπενθυμίζεται ότι η Generation Z (Gen Z) ή γενιά Ζ στα ελληνικά ταυτίζεται με το Διαδίκτυο, καθώς αφορά τα άτομα που γεννήθηκαν µεταξύ του 1998 και του 2015 και µεγάλωσαν µε τα «έξυπνα» τηλέφωνα και τα social media.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Gen Z θέλει μικρές αποδράσεις, που θα τις συνδυάζει με την εργασία εξ αποστάσεως. Πάνω από τους μισούς (57%) Βρετανούς αυτής της ηλικιακής ομάδας παραδέχονται ότι θα δεχτούν μόνο μια δουλειά που προσφέρει ευέλικτη εργασία. Αυτό σημαίνει ότι στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό τους περιλαμβάνονται και τα Σαββατοκύριακα.

 Κυρίαρχη τάση είναι ταξιδιωτικές αποδράσεις με δύο μίνι διαλείμματα στο εξωτερικό και τρεις μεγαλύτερης διάρκειας παραμονές το χρόνο.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 79% παραδέχτηκε ότι δεν είπε στα αφεντικά του ότι εργάζονταν στο εξωτερικό.

Οι κορυφαίοι προορισμοί των Βρετανών της γενιάς Ζ για μίνι διάλειμμα περιλαμβάνουν την Ισπανία (42%), την Ιταλία και τη Γαλλία .

Ο Matt Callaghan, Διευθυντής Πελατών & Λειτουργιών της easyjet, δήλωσε ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση για να αναπληρωθούν οι διακοπές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τη νέα γενιά.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα