Γερμανικός τουρισμός | Kύμα κρατήσεων για τις θερινές διακοπές αναμένεται τον Ιανουάριο

07 Dec 2022, 09:11 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Γερμανικός τουρισμός | Kύμα κρατήσεων για τις θερινές διακοπές αναμένεται τον Ιανουάριο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Υψηλό όγκο κρατήσεων για τις θερινές διακοπές το 2023 τον Ιανουάριο στη γερμανική αγορά προβλέπουν τα στοιχεία της εταιρείας πληροφορικής Traffics, που στηρίζονται σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Εάν η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθεί θα ανατραπεί η τρέχουσα τάση για κρατήσεις κοντά στην ημερομηνία αναχώρησης για το ταξίδι. Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά ο Ιανουάριος είχε μεγάλο όγκο θερινών κρατήσεων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της εταιρείας Salim Sahi, που θεωρείται πρωτοπόρος στο Travel-Tech, η μέχρι τώρα σκεπτιστική στάση των Γερμανών μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε συγκεκριμένα σχέδια διακοπών.

Πολλές κρατήσεις για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο

Αυτή τη στιγμή, η Traffics καταγράφει πολλές αναζητήσεις και κρατήσεις πρωτίστως για τους μήνες Μάιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Γενικότερα, ζήτηση έχουν οι λεγόμενες ευέλικτες κρατήσεις, που δίνουν τη δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης εάν αυτή γίνει σε συγκεκριμένο διάστημα πριν από την αναχώρηση.

Ο "γκουρού¨της ταξιδιωτικής τεχνολογίας Salim Sahi συμβουλεύει τους διοργανωτές και τους πωλητές ταξιδιών να προετοιμαστούν για την αυξημένη ζήτηση. Η Traffics έχει ήδη επενδύσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο δικό της κέντρο δεδομένων, ώστε να εξυπηρετεί τα ερωτήματα αναζήτησης πιο γρήγορα.

Η πρόβλεψη για ισχυρή αύξηση των κρατήσεων για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν σε πολύ μεταγενέστερες ημερομηνίες υποστηρίζεται από αξιολογήσεις δεδομένων, οι οποίες περιλαμβάνουν τάσεις αναζήτησης σε συστήματα κρατήσεων που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη της Traffics. Αυτή η διαπίστωση ήταν πολύ σαφής το Νοέμβριο.

Στην πρώτη γραμμή της ζήτησης η Τουρκία, η Ισπανία και  η Αίγυπτος

Στις κρατήσεις πακέτων διακοπών αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί είναι η Τουρκία, η Ισπανία και η Αίγυπτος. Ακολουθούν η Ελλάδα, η Ταϊλάνδη και τα Εμιράτα. Σύμφωνα με την Traffics, οι αναζητήσεις και οι κρατήσεις μόνο σε ξενοδοχεία πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο για προορισμούς των Γερμανών με αυτοκίνητο στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία.

Όσον αφορά τη διαμονή, οι Γερμανοί αναζητούν ιδιαίτερα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, συχνά και πέντε αστέρων. Ο Salim Sahi λέει ότι οι ταξιδιώτες αναζητούν είτε πολύ φθηνές προσφορές είτε επενδύουν στην πολυτέλεια – οι αναζητήσεις για κάτι ενδιάμεσο μειώνονται. Αυτό, τονίζει, δείχνει ότι πολλοί ταξιδιώτες πρέπει να κάνουν οικονομία στις διακοπές, ενώ άλλοι θέλουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα σε ποιοτικά ταξίδια.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης έδειξαν επίσης ότι οι Γερμανοί θέλουν να περάσουν κατά μέσο όρο δέκα ημέρες στον προορισμό διακοπών για πακέτα διακοπών σε προορισμούς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Στην Ισπανία και Πορτογαλία μάλιστα η διάρκεια διακοπών φτάνει στις 15 διανυκτερεύσεις.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα