Τουρισμός: Ποιες αλλαγές στα ταξίδια των Βρετανών φέρνει η ακρίβεια

25 Nov 2022, 12:38 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός: Ποιες αλλαγές στα ταξίδια των Βρετανών φέρνει η ακρίβεια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι Βρετανοί ταξιδιώτες θα αφαιρέσουν από τον προϋπολογισμό διακοπών τους για το 2023 300 λίρες ανά άτομο, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η loveholidays σε δείγμα 2.000 ταξιδιωτών, τα ευρήματα της οποίας φέρνουν στην επιφάνεια τις επιπτώσεις της κρίσης του κόστους ζωής στα ταξίδια.

Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί (47%) κάνουν συμβιβασμούς στα μελλοντικά τους σχέδια διακοπών ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Προβαίνουν σε αλλαγές όπως οι διακοπές συντομότερης διάρκειας (46%), η επιλογή πιο κοντινών προορισμών σε αντίθεση με τους μακρινούς (35%), και πάνω από ένας στους πέντε (23%) σκοπεύει να αντικαταστήσει τον προορισμό όπου παραδοσιακά έκανε διακοπές με πιο προσιτούς προορισμούς.

Δύο στους πέντε (40%) δήλωσαν ότι θα αποφύγουν το μοντέλο all inclusive και ένας στους έξι (17%) θα περιορίσει τις δραστηριότητες κατά την περίοδο των διακοπών.

Ωστόσο, έξι στους 10 (59%) δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να αφεθούν στη περιπέτεια όσον αφορά τον σχεδιασμό ταξιδιών, ενώ σχεδόν τρεις στους 10 (28%) δεν επιθυμούν να συμβιβαστούν ως προς την απόκτηση εμπειριών από νέες κουλτούρες. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα