Τουρισμός | Η Ελλάδα υποδέχθηκε το καλοκαίρι περισσότερους Βρετανούς από το 2019

14 Nov 2022, 10:19 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός | Η Ελλάδα υποδέχθηκε το καλοκαίρι περισσότερους Βρετανούς από το 2019

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Ελλάδα ξεπέρασε τις επιδόσεις του 2019 στις αεροπορικές αφίξεις του εφετινού καλοκαιριού από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ειδικότερα, κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα είχε 4,6 εκατ. αφίξεις, αριθμός που αντιστοιχεί στο 114% του 2019 την αντίστοιχη περίοδο.

Πρώτος προορισμός των Βρετανών, πάντως, το καλοκαίρι ήταν η Ισπανία με περισσότερους από 13 εκατομμύρια επιβάτες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 86% του καλοκαιριού του 2019.

Η Ιταλία ήταν ο τρίτος προορισμός με 4,1 εκατομμύρια επιβάτες που ταξίδεψαν στη χώρα τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Εδώ οι αφίξεις έφτασαν στο 83% του 2019.

Τα στοιχεία της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής της αεροπορίας, που δημοσιεύθηκαν στις 11 Νοεμβρίου, δείχνουν επίσης ότι περισσότεροι από 73 εκατομμύρια επιβάτες πέταξαν μέσα και έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, αριθμός που ήταν μειωμένος κατά 19% σε σύγκριση με τα προ πανδημίας θερινά επίπεδα.

Ο όγκος των επιβατών Ιουλίου και Αυγούστου ήταν και στους δύο μήνες στο 81% του 2019 και τον Σεπτέμβριο στο 83%, κάτι που δείχνει ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα αεροπορικά ταξίδια συνεχίζει να αυξάνεται.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα