Ιταλία: 91% πληρότητα στα ενοικιαζόμενα

15 Aug 2022, 22:30 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ιταλία: 91% πληρότητα στα ενοικιαζόμενα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ένας στους δυο Ιταλούς αποφάσισε να περάσει τον Δεκαπενταύγουστο σε κάποιο θέρετρο, έστω και με μια σύντομη «απόδραση» από τις μεγάλες πόλεις. Ανάγκη χαλάρωσης και διασκέδασης, παρά την κακοκαιρία που έπληξε την χώρας, τις τελευταίες δύο ημέρες. Σύμφωνα με έρευνα του δημοσκοπικού ινστιτούτου Ixè, για την γεωργική ένωση Coldiretti, πολλοί Ιταλοί προτιμούν προορισμούς σε μικρή απόσταση από την περιοχή όπου ζουν μόνιμα. Παράλληλα, το 24% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα «μένει σπίτι» ενώ ένα ακόμη 25% θεωρεί ότι «πρόκειται για μια ημέρα σαν όλες τις άλλες».

Το ένα τέταρτο όσων αποφάσισαν να πάνε διακοπές επέλεξε το εξωτερικό. Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων παραμένει πάντα η Ελλάδα. Όσο για τους εσωτερικούς προορισμούς, καταγράφεται απόλυτη κυριαρχία των παραθαλάσσιων περιοχών, που προσελκύουν το 61% του συνόλου των επισκεπτών,  ενώ ακολουθούν, σε μικρή απόσταση, η ύπαιθρος με σειρά εθνικών πάρκων και το βουνό. Μια ανάσα ανακούφισης για τους επιχειρηματίες του ιταλικού τουριστικού τομέα, μετά από τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου, που δείχνουν μείωση των διανυκτερεύσεων.

14 εκ. Ιταλοί στον δρόμο

Μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την εμπορική ένωση Confesercenti, δείχνει ότι μέχρι και μεθαύριο υπάρχει σχεδόν απόλυτη πληρότητα (91%) στα δωμάτια που νοικιάζονται μέσω διαδικτύου, ποσοστό το οποίο αγγίζει το 96% στην θάλασσα και το 95% στις διάφορες ιταλικές λίμνες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις 7 μέχρι και τις 21 Αυγούστου αποφάσισαν να μετακινηθούν και να πάνε διακοπές συνολικά 14 εκατομμύρια Ιταλοί. Για όλο τον Αύγουστο αναμένεται να ξοδέψουν 11 δισεκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχουν βέβαια και οι «μοναχικοί τύποι», που προτιμούν να παραμείνουν στις μικρές και μεγάλες πόλεις, για να ανακαλύψουν τις ομορφιές τους (όπως, για παράδειγμα, την παραδοσιακή συνοικία Τραστέβερε της Ρώμης) χωρίς την μεγάλη πίεση και την πολυκοσμία όλου του υπόλοιπου χρόνου. Και οι αιώνιοι έφηβοι, (μαζί με τους πραγματικούς νέους και εφήβους) οι οποίοι ετοιμάζονται απόψε να φάνε, να παίξουν μουσική με μεγάλες παρέες και να ξενυχτήσουν, σε αμέτρητες παραλίες της χώρας, για να δουν πρώτοι τον ήλιο του Δεκαπενταύγουστου.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα