Γερμανικός τουρισμός: Πώς η άνοδος του κόστους διακοπών επηρεάζει τους ταξιδιώτες

08 Aug 2022, 15:31 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Γερμανικός τουρισμός: Πώς η άνοδος του κόστους διακοπών επηρεάζει τους ταξιδιώτες

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 18% των Γερμανών προγραμματίζουν φθηνότερες ή μικρότερης διάρκειας διακοπές λόγω του πληθωρισμού, σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνών Civey τον Ιούλιο του 2022. Ωστόσο, το 57% των συμμετεχόντων στην έρευνα θα ακολουθήσουν τον αρχικό προγραμματισμό διακοπών και το ένα τέταρτο έχει εγκαταλείψει τις διακοπές.

Σύμφωνα με την Shapefruit, η τάση προς την εξοικονόμηση χρημάτων, η οποία καταγράφεται (έρευνα GfK, Ιούλιος 2022) στην αγορά καθημερινών καταναλωτικών προϊόντων, πρόκειται να επηρεάσει και τον τουρισμό, έχοντας τεράστιες συνέπειες.

Μάλιστα, λόγω της αύξησης του κόστους καυσίμων και την αύξηση της τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, εκτιμάται ότι ο τουρισμός στη Γερμανία αναμένεται να παρουσιάσει έκρηξη. Επιπλέον, σε καιρούς κρίσης, οι άνθρωποι ιστορικά τείνουν να αναζητούν τη σταθερότητα και αυτό συμβαδίζει με την επιθυμία για ασφάλεια. Γι’ αυτό, προορισμοί όπως η Γερμανία αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη αναμένεται να επωφεληθούν από την τάση αυτή.

Επιπλέον, αναμένεται να παρουσιασθούν ευκαιρίες για άγνωστα brand στον τουρισμό. Σύμφωνα με την Shapefruit, η πιστότητα στα brand αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται, επομένως νέοι καινοτόμοι πάροχοι θα έχουν πραγματικές ευκαιρίες να κερδίσουν πελάτες.

Προβλέπεται ότι θα υπάρξει μείωση των ημερών διακοπών. Οι Γερμανοί θα προτιμούν να επενδύουν περισσότερα χρήματα στις βασικές διακοπές τους και θα εξοικονομούν στις δεύτερες ή τρίτες διακοπές στο μέλλον. Ορισμένοι δε θα συντομεύσουν ακόμη και τις βασικές διακοπές τους.

Τα κλασικά πακέτα διακοπών και οι προσφορές all inclusive θα επωφεληθούν επίσης, λόγω της ασφάλειας που προσφέρουν σε επίπεδο κόστους, δίνοντας τη δυνατότητα για σταθερούς προϋπολογισμούς διακοπών, τους οποίους αγαπούν οι οικογένειες.

Οι Γερμανοί θα έχουν λιγότερο διαθέσιμο εισόδημα στο μέλλον, όμως οι καλύτερα αμειβόμενοι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν προτιμώντας πολυτελείς υπηρεσίες. Σύμφωνα με την Shapefruit το αυξημένο κόστος για αυτούς δεν είναι σημαντικό.

Τέλος, θα υπάρχουν ελκυστικές προσφορές τελευταίας στιγμής καθώς και αγώνας για συνολικά λιγότερους ταξιδιώτες, ενώ αναμένεται εντονότερη προσφορά που αφορά ειδικές και επιπλέον υπηρεσίες για πακέτα ευεξίας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα