Γαλλικός τουρισμός: Η Ελλάδα γίνεται η επιτυχία του καλοκαιριού για τους t.o’s και τα τουριστικά γραφεία

23 Jun 2022, 14:11 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γαλλικός τουρισμός: Η Ελλάδα γίνεται η επιτυχία του καλοκαιριού για τους t.o’s και τα τουριστικά γραφεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

9 εκατ. Γάλλοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών του 2022, σύμφωνα με στοιχεία από τον οργανισμό Les Entreprises du Voyage (EdV) ο οποίος εκπροσωπεί πάνω από 1.628 εταιρίες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Γαλλίας, όπως ταξιδιωτικά γραφεία και τουρ οπερέιτορ.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι συνολικά αυτή τη θερινή σεζόν 34 εκατ. Γάλλοι θα κάνουν διακοπές, εκ των οποίων 9 εκατ. στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι κορυφαίοι προορισμοί των Γάλλων για αυτό το καλοκαίρι, ξεπερνώντας ακόμη και την ενδοχώρα της Γαλλίας, σύμφωνα με το Tourmag. Η Ελλάδα μάλιστα γίνεται «η επιτυχία του καλοκαιριού του 2022». Ακολουθούν προορισμοί όπως η Τυνησία, η Ιταλία, η Τουρκία και το Μαρόκο.

Επιπλέον, καταγράφεται αύξηση του ενδιαφέροντος των Γάλλων για ταξίδια στις ΗΠΑ, καθώς και στην Αίγυπτο και τη Δομινικανή Δημοκρατία, προορισμοί που δεν χαρακτηρίζονται παραδοσιακοί καλοκαιρινοί, οι οποίοι ωστόσο μπαίνουν στο top10 των δημοφιλέστερων προορισμών των Γάλλων για αυτό το καλοκαίρι.

Ο EdV αναφέρει ότι, μέχρι στιγμής, ο πληθωρισμός δεν έχει επηρεάσει σημαντικά τις ταξιδιωτικές αποδράσεις των Γάλλων όσον αφορά τα ταξίδια μέσω τουρ οπερέιτορ ή online τουριστικά γραφεία. Ωστόσο, προβλέπει πιθανή μείωση των δαπανών στις δραστηριότητες στον προορισμό.

Παράλληλα, συνεχίζουν να καταγράφονται οι τάσεις που διαμορφώθηκαν στην μετά COVID εποχή, με τους ταξιδιώτες να παρατείνουν τη διάρκεια των διακοπών τους και να αυξάνουν τη μέση δαπάνη για τα ταξίδια από 2.000 ευρώ σε 2.300 ευρώ. Επιμένουν δε και οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής, οι οποίες τείνουν να γίνουν ο κανόνας.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα