Βρετανικός τουρισμός: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για ταξίδια κατά την εθνική εορτή Platinum Jubilee

24 May 2022, 14:50 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Βρετανικός τουρισμός: Η Ελλάδα τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για ταξίδια κατά την εθνική εορτή Platinum Jubilee

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στην τέταρτη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών των Βρετανών ταξιδιωτών για την εθνική εορτή Platinum Jubilee της Βασίλισσας Ελισάβετ, που γιορτάζεται από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου, βρίσκεται η Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα της Mabrian Technologies.

Το Platinum Jubilee της Βασίλισσας κηρύχθηκε τετραήμερη εθνική εορτή στη χώρα προς τιμήν των 70 χρόνων της βασιλείας του μονάρχη.

Σύμφωνα με τον δείκτη ζήτησης της Mabrian, ο οποίος μετρά την ισχύ ζήτησης μιας αγοράς για προορισμούς, κατά την περίoδο 2 Μαρτίου – 2 Μαϊου, η Ελλάδα συγκέντρωσε 4,3 ανά εκατ. αναζητήσεων αεροπορικών εισιτηρίων, αποτελώντας τον τέταρτο δημοφιλέστερο προορισμών των Βρετανών που σχεδιάζουν αποδράσεις για την εθνική τους εορτή, μετά την Ισπανία (12,09 ανά εκατ. αναζητήσεων), την Ιταλία (5,37) και την Τουρκία (4,44), ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Πορτογαλία (4,16).

Η ζήτηση δεν συνδέεται με τη μέση τιμή ανά δωμάτιο

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των Βρετανών για τους προορισμούς αυτούς σε αυτές τις ημερομηνίες δεν φαίνεται να σχετίζεται με τις μέσες τιμές των δωματίων σε καθεμία από αυτές τις χώρες. Η Ιταλία έχει την υψηλότερη μέση τιμή ανά δωμάτιο (133,84 € κατά μέσο όρο), ακολουθούμενη από την Ελλάδα (120,65 €), την Ισπανία (119,28 €) και την Πορτογαλία (118,23 €). Η Τουρκία, από την πλευρά της, αποστασιοποιείται σημαντικά, με πολύ χαμηλότερες μέσες τιμές (82,45 ευρώ).

Είναι ενδιαφέρον ότι η Ισπανία είναι ο ξεκάθαρος νικητής αυτών των διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρόλο που δεν έχει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές δωματίων, ιδιαίτερα σε σύγκριση με την Τουρκία. Αυτό δείχνει ότι ένας προορισμός είναι κάτι πολύ περισσότερο από την απλή διαμονή και ότι οι ταξιδιώτες προτίθενται να καταβάλλουν περισσότερα για μια οικογενειακή εμπειρία υψηλότερης ποιότητας, δήλωσε ο Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Mabrian, κ. Carlos Cendra.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα