Αμερικανικός τουρισμός: 6 στους 10 θα υλοποιήσουν τα σχέδια διακοπών στην Ευρώπη – Ο πόλεμος επηρεάζει την επιλογή προορισμού

17 May 2022, 15:11 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αμερικανικός τουρισμός: 6 στους 10 θα υλοποιήσουν τα σχέδια διακοπών στην Ευρώπη – Ο πόλεμος επηρεάζει την επιλογή προορισμού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί ξεκάθαρα κορυφαία ανησυχία πολλών ταξιδιωτών, δεν φαίνεται οτι εν τέλει να αποτρέψει την πλειονότητα των Αμερικανών να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Αυτό αποκαλύπτει νέα έρευνα της  MMGY Travel Intelligence, σύμφωνα με την οποία, οι περισσότεροι Αμερικανοί (61%) που έχουν σχέδια να επισκεφθούν την Ευρώπη αυτή τη χρονιά, σκοπεύουν να υλοποιήσουν τα ταξίδια αυτά παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ενώ η πλειονότητα όσων έχουν σχέδια να ταξιδέψουν στην Ευρώπη σκοπεύει να το κάνει, ένας στους τρεις δηλώνει ότι ο πόλεμος θα επηρεάσει τον προορισμό των ευρωπαϊκών διακοπών.

Επιπλέον, μόλις το ένα τέταρτο (23%) εξ όσων έχουν σχέδια για να ταξιδέψουν σκοπεύουν να τηρήσουν στάση αναμονής προκειμένου να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση πριν οριστικοποιήσουν τα ταξίδια τους, ενώ το 10% τείνει να καθυστερεί/ επαναπρογραμματίζει και το 7% να ακυρώνει.

Ο πόλεμος φαίνεται να μην αποτρέπει τους περισσότερους Αμερικανούς να ταξιδέψουν στην Ευρώπη το 2022, και ιδιαίτερα στη δυτική Ευρώπη, η οποία θεωρείται πιο απομακρυσμένη γεωγραφικά από τη γεωπολιτική κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της MMGY Travel Intelligence, Chris Davidson.

Από το πρώτο κύμα της έρευνας που διεξήχθη το Μάρτιο, οι ανησυχίες των ταξιδιωτικών ότι ο πόλεμος θα επεκταθεί και σε άλλα μέρη της Ευρώπης έχει μειωθεί (από 62% σε 54%), ενώ οι ανησυχίες τους για το αυξημένο κόστος στα ταξίδια έχει αυξηθεί (από 32% σε 38%). Οι τέσσερις στους 10 (37%) αποδίδουν το αυξημένο κόστος των πτήσεων εσωτερικού στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος αύξησε επίσης τις ανησυχίες των Αμερικανών σχετικά με την ασφάλεια των ταξιδιών στην Ευρώπη (58% συμφωνούν ή συμφωνούν πολύ με αυτό), και για πολλούς αύξησε τις ανησυχίες για ταξίδια σε άλλους διεθνείς προορισμούς εκτός Ευρώπης (45%) αλλά ακόμα και για ταξίδια στις ΗΠΑ (27%).

Οι Αμερικανοί τείνουν να θεωρούν τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης λιγότερο ασφαλείς από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Από όσους έχουν προγραμματίσει ταξίδι, η Πολωνία, η Γερμανία και η Αυστρία είναι οι χώρες εκτός Ουκρανίας και Ρωσίας που θεωρούνται ως λιγότερο ασφαλείς ως αποτέλεσμα του πολέμου.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα