U.S. Travel Association: Νέα έρευνα για τις επιπτώσεις των τεστ κορωνοϊού στην ταξιδιωτική ανάκαμψη των ΗΠΑ

17 May 2022, 08:42 | ΑΓΟΡΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

U.S. Travel Association: Νέα έρευνα για τις επιπτώσεις των τεστ κορωνοϊού στην ταξιδιωτική ανάκαμψη των ΗΠΑ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι οικονομικές απώλειες αυξάνονται, καθώς οι ΗΠΑ διατηρούν παρωχημένες απαιτήσεις, όπως τα τεστ κορωνοϊού πριν από την είσοδο στη χώρα, είναι ένα εκ των βασικών συμπερασμάτων της νέας έρευνας που πραγματοποίησε η Morning Consult για λογαριασμό της  U.S. Travel Association (Ταξιδιωτική Ένωση ΗΠΑ).

Ειδικότερα, στην έρευνα μεταξύ εμβολιασμένων διεθνών ταξιδιωτών στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ινδία, διαπιστώθηκε ότι η υποχρεωτικότητα των τεστ κορωνοϊού πριν από την αναχώρηση, είναι αποτρεπτικές για τα ταξίδια και μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες να επιλέξουν οι ταξιδιώτες να επισκεφθούν τις ΗΠΑ.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) που είναι απίθανο να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τους επόμενους 12 μήνες ανέφεραν ως λόγο τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού πριν από την αναχώρηση.

Περισσότεροι από τους μισούς διεθνείς ταξιδιώτες (54%) δήλωσαν ότι η πρόσθετη αβεβαιότητα σχετικά με την πιθανή ακύρωση ενός ταξιδιού λόγω των απαιτήσεων τεστ πριν από την αναχώρηση, θα είχε μεγάλο αντίκτυπο στην πιθανότητα να επισκεφθούν τις ΗΠΑ.

Η μεγάλη πλειονότητα των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα (71%) συμφωνούν ότι δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια σε προορισμούς με ευκολότερες προϋποθέσεις εισόδου, συμπεριλαμβανομένου του 29% που συμφωνεί απόλυτα με το ανωτέρω.

Μια ευκαιρία να σωθεί η καλοκαιρινή ταξιδιωτική σεζόν

Παρά τις ζοφερές προβλέψεις για τα εισερχόμενα ταξίδια, υπάρχει ακόμη χρόνος για την κυβέρνηση Μπάιντεν να σώσει την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο και να επιταχύνει την ανάκαμψη των ταξιδιωτικών επιχειρήσεων, αναφέρει η U.S. Travel Association. Το 46% των διεθνών ταξιδιωτών θα ήταν πιο πιθανό να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν αίρονταν οι απαιτήσεις πριν από την αναχώρηση για τους εμβολιασμένους ενήλικες. Εάν η κατάργηση της απαίτησης τεστ πριν από την αναχώρηση θα επέφερε αύξηση μόλις 20% περισσότερων επισκεπτών αυτό το καλοκαίρι από ό,τι περιμέναμε, θα σήμαινε επιπλέον μισό εκατομμύριο επισκέπτες κάθε μήνα και 2 δις. δολάρια σε πολύτιμες ταξιδιωτικές εξαγωγές στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αυτές οι δαπάνες θα μπορούσαν να υποστηρίξουν άμεσα περίπου 40.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Αυτό καθίσταται ιδιαίτερα επείγον, καθώς οι διεθνείς αφίξεις στις ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι πολύ κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα και δεν προβλέπεται να ανακάμψουν στα επίπεδα του 2019 μέχρι το 2024.

Σχετικά, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ταξιδιωτικής Ένωσης των ΗΠΑ,κ. Roger Dow, επεσήμανε ότι, πριν από την πανδημία, τα ταξίδια ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγή της βιομηχανίας των ΗΠΑ και δημιούργησαν θετικό εμπορικό ισοζύγιο 53 δις. δολαρίων.

Επιπλέον, ο κ. Dow ανέφερε ότι τα εισερχόμενα ταξίδια είναι κρίσιμα για τη μείωση του συνολικού εμπορικού ελλείμματος, αλλά η απαίτηση τεστ πριν από την αναχώρηση παραμένει ένα περιττό εμπόδιο για την ανάκτηση επισκεπτών και τον ανταγωνισμό για τα παγκόσμια τουριστικά δολάρια και συμπλήρωσε ότι, ενώ άλλες χώρες με παρόμοια κρούσματα, ποσοστά εμβολιασμού και νοσηλειών έχουν σταματήσει τις απαιτήσεις τεστ και έχουν αρχίσει να ανοικοδομούν τις ταξιδιωτικές τους οικονομίες, οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα και κινδυνεύουν με παρατεταμένη περίοδο ανάρρωσης.

Με άφθονα εργαλεία υγείας και ασφάλειας, σχεδόν όλοι οι άλλοι τομείς της οικονομίας των ΗΠΑ —συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών αεροπορικών ταξιδιών— λειτουργούν χωρίς ομοσπονδιακή απαίτηση για τεστ, ενώ τα διεθνή εισερχόμενα αεροπορικά ταξίδια παραμένουν βασική εξαίρεση, διαπιστώνει η Ενωση.

Η έρευνα του Morning Consult ακολουθεί την επιστολή της 5ης Μαΐου στην οποία περισσότεροι από 260 ταξιδιωτικοί και επιχειρηματικοί οργανισμοί κάλεσαν τον συντονιστή του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, Δρ. Ashish Jha, να καταργήσει επειγόντως την απαίτηση τεστ πριν από την αναχώρηση για τους εμβολιασμένους διεθνείς αεροπορικούς ταξιδιώτες.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα