Αμερικανοί τουρίστες | Ούτε κορωνοϊός, ούτε πόλεμος! "Αφηνιασμένοι" για διεθνή ταξίδια το 2022

10 May 2022, 11:26 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Αμερικανοί τουρίστες | Ούτε κορωνοϊός, ούτε πόλεμος! "Αφηνιασμένοι" για διεθνή ταξίδια το 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Αμερικανοί επιθυμούν να ταξιδέψουν περισσότερο απο ποτέ, με το 27% να προτίθεται να δαπανήσει περισσότερα χρήματα και περισσότερο χρόνο για ταξίδια το 2022 έπειτα από 2 χρόνια αποχής από αυτά.

Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα «Traveler Safety and Sentiment Survey» της Global Rescue, σύμφωνα με την οποία το 84% των Αμερικανών ανησυχούν λιγότερο ή πολύ λιγότερο πλέον για την ασφάλειά τους στα ταξίδια σε σύγκριση με την έναρξη της πανδημίας.

Το 78% δήλωσε ότι η απειλή για νέα παραλλαγή κορωνοϊού δεν είναι πιθανό ή δεν είναι καθόλου πιθανό να τους οδηγήσει να ακυρώσουν ή να αναβάλλουν τα σχέδιά τους για ταξίδια στο εξωτερικό το 2022. Επιπλέον, το 71% δήλωσε ότι ανησυχεί κάπως ή δεν ανησυχεί καθόλου να ταξιδέψει στο εξωτερικό εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Η έρευνα εκτιμά ότι πολλοί Αμερικανοί ήδη ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Το 56% ανέφερε ότι έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό από την έναρξη της πανδημίας, σημειώνοντας αύξηση 33% έναντι όσων δήλωσαν το ίδιο το προηγούμενο εξάμηνο.

Το 16% δήλωσε ότι θα ταξιδέψει στο εξωτερικό μέχρι τα τέλη του Ιουνίου του 2022 και άλλο ένα 16% πριν το τέλος του έτους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν επίσης ότι τα επίπεδα άνεσης των επιβατών κρουαζιέρας έχουν αλλάξει δραματικά. Το καλοκαίρι του 2021, το 74% δήλωνε ότι δεν θα ένιωθαν ασφαλείς σε μια κρουαζιέρα, αλλά μόνο το 10% αισθάνεται πλέον ανασφάλεια, δηλαδή η ανησυχία για την κρουαζιέρα έχει μειωθεί επτά φορές.

Τέλος, η έρευνα διαπίστωσε ότι πάνω από τα τρία τέταρτα έχουν προγραμματίσει υπαίθριες δραστηριότητες και ταξίδια περιπέτειας το 2022, ενώ το 44% επιλέγει χαλαρωτικές αποδράσεις. Το 33% σχεδιάζει επανένωση με την οικογένεια και τους φίλους και το 18% εκπαιδευτικά ταξίδια. Το 12% θα ταξιδέψει για γάμους, μήνα του μέλιτος ή επετείους, το 8% θα κάνει κρουαζιέρα και το 2% θα ταξιδέψει για γενεαλογικούς/προγονικούς ερευνητικούς σκοπούς.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα