Barclaycard: Οι δαπάνες των Βρετανών για διεθνή ταξίδια σε υψηλά διετίας

09 Nov 2021, 12:04 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Barclaycard: Οι δαπάνες των Βρετανών για διεθνή ταξίδια σε υψηλά διετίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Oι δαπάνες στα διεθνή ταξίδια τον Οκτώβριο του 2021 είχαν την ισχυρότερη επίδοση από την έναρξη της πανδημίας τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την Barclaycard.

Τα τουριστικά γραφεία και οι αερομεταφορείς της Βρετανίας είχαν μικρότερες απώλειες της τάξης του 26,9% και 28,1% αντίστοιχα τον Οκτώβριο, έναντι αντίστοιχης μείωσης 45,4% και 49,5% τον Σεπτέμβριο.

Η Barclaycard χαρακτηρίζει τα στατιστικά στοιχεία ως ενθαρρυντικά για τον ταξιδιωτικό κλάδο, καθώς η συνολική δαπάνη των καταναλωτών μέσω καρτών παρουσίασε αύξηση 14,2% τον περασμένο μήνα έναντι του Οκτωβρίου του 2020.

Ο επικεφαλής καταναλωτικών προϊόντων Jose Carvalho δήλωσε ότι η «ακριβή εορταστική περίοδος» σε συνδυασμό με τις «συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο του πληθωρισμού και τις ελλείψεις της εφοδιαστικής αλυσίδας» οδήγησε σε «σταθερές αλλά προσεκτικές» δαπάνες των καταναλωτών τον Οκτώβριο.

Ενώ η αβεβαιότητα για τους φουσκωμένους λογαριασμούς του νοικοκυριού φαίνεται να επηρεάζει τους Βρετανούς, η ενθαρρυντική ανάπτυξη που παρατηρείται στη διασκέδαση και τα διεθνή ταξίδια δείχνει ότι οι καταναλωτές παραμένουν πρόθυμοι να απολαύσουν δραστηριότητες αναψυχής και διακοπες, πρόσθεσε ο κ. Carvalho.

Καθώς οι Βρετανοί συνεχίζουν τα ψώνια τους για τα Χριστούγεννα και προετοιμάζονται για την Black Friday και τις εκπτώσεις, πιστεύουμε ότι ο Νοέμβριος θα φέρει χαμόγελα στην αγορά, πρόσθεσε.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα