ΗΠΑ: Στο Επίπεδο 4 επικινδυνότητας Τουρκία και Μαυροβούνιο - ανοίγει η Ινδία

18 Aug 2021, 12:10 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

ΗΠΑ: Στο Επίπεδο 4 επικινδυνότητας Τουρκία και Μαυροβούνιο - ανοίγει η Ινδία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σύσταση για να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία και το Μαυροβούνιο οι Αμερικανοί εξέδωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά την ένταξη των δύο χωρών στο Επίπεδο 4, που συνιστά σήμανση για «πολύ υψηλό» κίνδυνο μετάδοσης του COVID-19 από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), 

Οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  αλλάζουν σε εβδομαδιαία βάση, με βάση τις υποδείξεις του CDC. 

Αντίθετα, οι ΗΠΑ μείωσαν τον κίνδυνο για την Ινδία, κατεβάζοντας στο Επίπεδο 2 την επικινδυνότητα, δηλαδή σε «μέτριο» επίπεδο κινδύνου και μια σύσταση για «αυξημένη προσοχή» για όσους ταξιδέψουν εκεί.

Τα ποσοστά κρουσμάτων COVID-19 στην Ινδία έχουν μειωθεί σημαντικά από την κορύφωση του Μαΐου, όταν η χώρα έβλεπε περισσότερα από 2 εκατομμύρια κρούσματα να εμφανίζονται κάθε εβδομάδα. Ο εβδομαδιαίος αριθμός νέων μολύνσεων παραμένει στην περιοχή περίπου 200.000 από τον Ιούλιο.

Η Χιλή, η Μοζαμβίκη και η Ουρουγουάη κατατάχθηκαν στο Επίπεδο 3 (από το 4), ενώ το Κοσσυφοπέδιο και η Βόρεια Μακεδονία ανέβηκαν στο 3 από το επίπεδο 2.

Σύμφωνα με τα κριτήρια του CDC, οι προορισμοί εντάσσονται στο επίπεδο 4, δηλαδή πολύ υψηλού κινδύνου μετάδοσης είναι όσοι έχουν περισσότερες από 500 περιπτώσεις μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 28 ημέρες. Οι βαθμολογίες επιπέδου 3 εφαρμόζονται σε χώρες που αναφέρουν νέες μολύνσεις μεταξύ 100 και 500 ανά 100.000 κατοίκους κατά την ίδια περίοδο.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα