Απαραίτητες οι διακοπές το 2021 για έναν στους δύο Γερμανούς - Με ποια κριτήρια θα κάνουν κρατήσεις

15 Jan 2021, 12:16 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Απαραίτητες οι διακοπές το 2021 για έναν στους δύο Γερμανούς - Με ποια κριτήρια θα κάνουν κρατήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Για περισσότερους από τους μισούς Γερμανούς είναι σημαντικό ένα ταξίδι διακοπών το 2021 παρά την πανδημία.

Οι Γερμανοί νεαρής ηλικίας επιθυμούν να ταξιδέψουν περισσότερο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα, με το 65% των ηλικιών 25-34 να αξιολογούν ως σημαντικές τις διακοπές για το νέο έτος.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα έρευνα που διενήργησε το ερευνητικό ινστιτούτο INSA-CONSULERE για λογαριασμό του τουρ οπερέιτορ DERTOUR.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να δεχθούν τους περιορισμούς στους προορισμούς λόγω του κορωνοϊού. Ενώ το 62% των γυναικών αποδέχονται τους περιορισμούς αυτούς, μόνο το 49% των ανδρών δήλωσαν το ίδιο.

Ένας στους τρεις ενδιαφέρεται για προσφορές προκρατήσεων το 2021, ωστόσο η πανδημία επηρεάζει τον ταξιδιωτικό προγραμματισμό. Τα μέτρα για τον κορωνοϊό στον προορισμό και η δυνατότητα για ακυρώσεις και αλλαγές κρατήσεων στον πάροχο διακοπών αποτελούν αποφασιστικούς παράγοντες για δύο στους τρεις. Επιπλέον, ρόλο παίζει και το παραδοσιακό κριτήριο τιμής, τοποθεσίας και ποιότητας καταλύματος.

Ως προς την επιλογή προορισμού, το ένα τρίτο των Γερμανών προγραμματίζουν ταξίδια εντός Ευρώπης για το 2021. Εκτός από τις διακοπές στη Γερμανία, οι γειτονικοί προορισμοί είναι επίσης δημοφιλείς αλλά και προορισμοί όπως η Ιταλία και η Κροατία που είναι προσβάσιμοι και με αυτοκίνητο.

Οι προορισμοί παραλίας, οι οποίοι τα πήγαν σχετικά καλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας πέρυσι, όπως η Τουρκία και η Ελλάδα, παρουσιάζουν επίσης μεγάλη ζήτηση, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της DER Touristik Κεντρικής Ευρώπης, Ingo Burmester.

Τα μέτρα υγιεινής και η εφαρμογή τους στον προορισμό είναι ένας από τους αποφασιστικούς παράγοντες για την επιλογή προορισμού το 2021 για έναν στους τρεις Γερμανούς.

Το 45% εντόπισε τα υγειονομικά μέτρα στον προορισμό μέσα από μηχανές αναζήτησης και σε ιστοσελίδες και το 26% απευθείας στις σελίδες της χώρας προορισμού. Οι νεαρές ηλικίες κάνουν αναζήτηση στις σελίδες του υπουργείου Εξωτερικών, και οι μεγαλύτερες γενικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Για όλες τις ηλικιακές ομάδες η τηλεόραση δεν αποτελεί κύριο μέσο πληροφόρησης.

Η έρευνα διεξήχθη σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.008 Γερμανών σχετικά με τα ταξιδιωτικά τους σχέδια το 2021, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου του 2020.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα