Ηνωμένο Βασίλειο: Έντονες πιέσεις για πιλοτικό πρόγραμμα "ασφαλών" πτήσεων μεταξύ Λονδίνου και Ν.Υόρκης

21 Sep 2020, 14:35 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Ηνωμένο Βασίλειο: Έντονες πιέσεις για πιλοτικό πρόγραμμα "ασφαλών" πτήσεων μεταξύ Λονδίνου και Ν.Υόρκης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έντονες πιέσεις στη βρετανική κυβέρνηση για να ξεκινήσει το πιλοτικό άνοιγμα των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης ασκεί η αεροπορική και τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς οι απώλειες για την βρετανική οικονομία είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με έρευνα, που ανέθεσε η Airlines UK και το αεροδρόμιο Heathrow στο York Aviation, οι βρετανικές επιχειρήσεις χάνουν 32 εκατομμύρια λίρες την ημέρα επειδή δεν υπάρχει η «αερογέφυρα» μεταξύ των δύο χωρών.

Γι αυτό προτείνεται η έναρξη πιλοτικού σχεδίου πτήσεων μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, στις οποίες οι επιβάτες: Πρώτον, θα έχουν περάσει μια περίοδο καραντίνας πριν από την αναχώρηση, δεύτερο θα περάσουν από τεστ πριν εισέλθουν στο αεροσκάφος και θα υποστούν δεύτερο τεστ κατά την άφιξη.

Σε άρθρο του στην Daily Telegraph, ο διευθύνων σύμβουλος του Heathrow, John Holland Kaye, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση σημειώνει: "Εάν πιστεύετε στο Brexit και μια πραγματικά παγκόσμια Βρετανία που ηγείται στο διεθνές εμπόριο, η επανεκκίνηση ασφαλών ταξιδιών και οι εμπορικές συναλλαγές με τις ΗΠΑ πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα".

Ο ίδιος δήλωσε ότι εάν δεν εξομαλυνθούν οι εμπορικές συναλλαγές με τις ΗΠΑ, θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας στον τουρισμό και σε άλλους κλάδους. Το πιλοτικό πρόγραμμα πτήσεων, που προτείνεται, όπως τόνισε, είναι ένα καλό σχέδιο για την επανεκκίνηση.

Με τον τρόπο αυτό,υπογράμμισε, μπορούμε να ελέγχουμε από πού πετάει ο καθένας, να ξέρουμε ότι πριν από το ταξίδι παρέμεινε σε καραντίνα στο σπίτι του και τα τεστ που έκανε πριν και μετά.

Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα, επισήμανε, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα "κοινό πρότυπο" για όλο τον κόσμο και να ξεκινήσουν οι διεθνείς πτήσεις.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του York Aviation, η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα χάσει 11 δισ. λίρες εάν παραμείνουν κλειστές οι πτήσεις με τις ΗΠΑ, με ένα μεγάλο μέρος των απωλειών να καταγράφεται στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Η επιβατική κίνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει μειωθεί κατά 92% από τον Μάρτιο και κατά 85% τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με πέρυσι.

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα