Γερμανικός τουρισμός: Κόκκινος, κίτρινος και πράσινος σηματοδότης για χώρες και προορισμούς από την 1η Οκτωβρίου

17 Sep 2020, 12:48 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Γερμανικός τουρισμός: Κόκκινος, κίτρινος και πράσινος σηματοδότης για χώρες και προορισμούς από την 1η Οκτωβρίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Νέο σύστημα στην ταξινόμηση χωρών και προορισμών στα ταξίδια των Γερμανών από την 1η Οκτωβρίου σχεδιάζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως έγινε γνωστό, από τις συζητήσεις που έγιναν την Τετάρτη μεταξύ των εκπροσώπων των επιτροπών του υπουργείου και των τουριστικών φορέων, εισάγεται ένα «σύστημα φωτεινών σηματοδοτών», σύμφωνα με το οποίο:

  • Χώρες και περιοχές που αναγνωρίζονται από το Ινστιτούτο Robert Koch ως περιοχές κινδύνου θα ταξινομούνται στο "κόκκινο".
  • Όπου ο αριθμός των κρουαμάτων είναι χαμηλός, αλλά υπάρχουν περιορισμοί εισόδου για τους Γερμανούς τουρίστες, για παράδειγμα υποχρέωση απομόνωσης για κάποιες ημέρες, οι προορισμοί αυτό θα τοποθετούνται στην "κίτρινη" λίστα. Γι αυτές τις περιοχές θα υπάρχουν συμβουλές και όχι προειδοποιήσεις στο μέλλον.
  • Στον "πράσινο σηματοδότη" θα τοποθετούνται οι ασφαλείς χώρες, όπου η είσοδος γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, με βάση τα σημερινά δεδομένα, πιθανότατα 38 χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία, θα μπουν στην κίτρινη λίστα.

Το σύστημα αυτό, πάντως, δεν ικανοποιεί τον ταξιδιωτικό κλάδο, που εκτιμά ότι δύσκολα θα ταξιδέψει κάποιος στις κίτρινες και κόκκινες χώρες.

Χθες το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική προειδοποίηση για τρεις πόλεις, την Βιέννη, τη Βουδαπέστη και το Άμστερνταμ. Το Ινστιτούτο Robert Koch είχε προηγουμένως δηλώσει ότι οι μητροπόλεις αποτελούν περιοχή κινδύνου λόγω του αυξημένου αριθμού των κρουασμάτων κορωνοϊού.

 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα