Ενιαίο μοντέλο για τις χώρες καραντίνας επεξεργάζεται η ΕΕ - Κινδυνεύει ο τουρισμός από τη Βρετανία;

15 Sep 2020, 16:44 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Ενιαίο μοντέλο για τις χώρες καραντίνας επεξεργάζεται η ΕΕ - Κινδυνεύει ο τουρισμός από τη Βρετανία;

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο αξιολόγησης χωρών καραντίνας, στο οποίο οι αφίξεις από οποιαδήποτε χώρα με πάνω από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για 14 ημέρες και με θετικό τεστ κορωνοϊού για άνω του 3%, θα οδηγούν σε καραντίνα.

Εάν ισχύσει αυτό, οι Βρετανοί ταξιδιώτες ενδέχεται να συναντούν προβλήματα στα ταξίδια τους, καθώς, προς το παρόν, ο ρυθμός διασποράς κορωνοϊού βρίσκεται στο 51,1, και τα θετικά τεστ στο 6%.

Εν τω μεταξύ, ο κλάδος των αερομεταφορών ζητεί ενιαία πολιτική στην Ευρώπη όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη συνδεδεμένων ταξιδιωτικών πολιτικών παρά να προστατεύουν τους εθνικούς αερομεταφορείς.

Ο κ. Lundgren, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση μεταξύ των διευθυντών της βιομηχανίας και εκπροσώπων της ΕΕ, κατηγόρησε τη μείωση των αερομεταφορών στην εξαιρετικά μεγάλη σύγχυση που επικρατεί όσον αφορά τους διαφοροποιημένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τα μέτρα καραντίνας.

Χρειάζεται κοινή προσέγγιση όσον αφορά τα τεστ και την καρατίνα, τόνισε.

Την περασμένη εβδομάδα, η ΕΕ πρότεινε ένα ενιαία σύστημα σηματοδότησης που θα προσφέρει μεγαλύτερη σαφήνεια στα ταξίδια στην Ευρώπη.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα