Τουρισμός | Το 70% των Γερμανών θέλει ταξίδια στο εξωτερικό παρά την πανδημία - Το 80% εξ αυτών μέσα στο 2020

29 Jul 2020, 15:19 | ΑΓΟΡΕΣ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Τουρισμός | Το 70% των Γερμανών θέλει ταξίδια στο εξωτερικό παρά την πανδημία - Το 80% εξ αυτών μέσα στο 2020

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Γερμανοί συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν τη φήμη τους ως πρωταθλητές στα διεθνή ταξίδια. Όπως αποκαλύπτει η πιο πρόσφατη έκθεση της IPK με τη συμμετοχή της ITB Berlin σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στα διεθνή ταξίδια, η επιθυμία των Γερμανών να ταξιδέψουν στο εξωτερικό είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες.

Την ίδια ώρα, παρατηρούνται διαφορές στο είδος ταξιδίων και προορισμών που προτιμούν. Οι ερωτηθέντες δε, δίνουν μεγάλη σημασία στα μέτρα μείωσης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Όσον αφορά τις ταξιδιωτικές τους προθέσεις εν καιρώ κορωνοϊού, πάνω από το 70% των Γερμανών ταξιδιωτών δήλωσαν ότι συνεχίζουν να θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες παρά την απουσία εμβολίου. Έτσι, η Γερμανία βρέθηκε ότι είναι σημαντικά άνω του ευρωπαϊκού αλλά και παγκόσμιου μέσου όρου.

Σχεδόν το 20% δήλωσε ότι δεν έχει πρόθεση να ταξιδέψει στο εξωτερικό αλλά μόνο στο εσωτερικό της χώρας και το 10% ότι δεν επιθυμεί να ταξιδέψει όσο θα διαρκέσει η πανδημίας με το 90% να αναφέρει ως λόγο τους κινδύνους για την υγεία.

Πάνω από το 80% των Γερμανών που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας θέλουν να ταξιδέψουν εντός του 2020. Προτιμώμενος προορισμός τους είναι η Ισπανία (στην πρώτη θέση βρίσκονται τα Κανάρια) και ακολουθεί η Ιταλία, η Γαλλία και η Αυστρία. Επίσης, δημοφιλείς είναι και η Ελβετία, η Ελλάδα, η Κροατία και η Δανία.

Αντίθετα, οι προθέσεις τους για ταξίδια εκτός Ευρώπης βρίσκεται κάτω του μέσου όρου.

Όσον αφορά τις ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις, ως πιο ασφαλείς κρίνουν τα ταξίδια με αυτοκίνητο, τα είδη διακοπών με επίκεντρο τη φύση, τη διαμονή σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και το κάμπινγκ. Επιπλέον ασφαλείς θεωρούνται και οι διακοπές στο πρότυπο ήλιος-θάλασσα. Αντίθετα, οι Γερμανοί θεωρούν πιο επικίνδυνα τα αεροπορικά ταξίδια, τις κρουαζιέρες και τη συμμετοχή σε μεγάλες εκδηλώσεις.

Παρά το υψηλό ενδιαφέρον τους για ταξίδια στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η πλειονότητα των Γερμανών (85%), όπως και άλλων εθνικοτήτων, θεωρούν τα ταξίδια ένα επιπλέον ρίσκο μόλυνσής τους από τον κορωνοϊό (80%). Συνεπώς, τα μέτρα που αυξάνουν το αίσθημα ασφάλειας έχουν εξαιρετική σημασία στην προσέλκυση ζήτησης από τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις. 

Οι Γερμανοί θεωρούνται πολύ σημαντική την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, τόσο στα εστιατόρια όσο και στις μεταφορές, όπως στα τρένα και στα αεροπλάνα, με το 90% να θεωρεί τα μέτρα προστασίας σημαντικά. Μέτρα όπως η προστασία της μύτης και του στόματος και η γενική συμμόρφωση με τους κανόνες υγιεινής κρίνονται επίσης απαραίτητα.

Οι Γερμανοί θεωρούν τη χώρα τους μακράν το ασφαλέστερο ταξιδιωτικό προορισμό, και ακολουθούν οι γειτονικές χώρες (Ελβετία, Δανία, Ολλανδία και Αυστρία). Από τους μακρινούς προορισμούς, ως ασφαλέστεροι προορισμοί θεωρούνται η Ν. Κορέα, η Σιγκαπούρη και τα ΗΑΕ.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα