Τουρισμός: Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται περισσότερο από κάθε άλλη εθνικότητα για "πράσινα ταξίδια"

18 Sep 2019, 12:38 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται περισσότερο από κάθε άλλη εθνικότητα για "πράσινα ταξίδια"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται περισσότερο από κάθε άλλη εθνικότητα τουριστών για τον αντίκτυπο των ταξιδίων τους στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με έρευνα της Criteo, το 22% των Γερμανών χαρακτηρίζονται ως Πράσινοι Ταξιδιώτες, οι οποίοι τουλάχιστον μία φορά το περασμένο εξάμηνο αποφάσισαν να αναβάλλουν το προγραμματισμένο ταξίδι τους για να μειώσουν το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον.

Οι «Πράσινοι Ταξιδιώτες» είναι νεαρής ηλικίας. Το 62% ανήκει στη Generation Z και τους Millennials και μόνο το 38% στη Generation X ή σε παλαιότερες γενιές.

Το 82% των Πράσινων Ταξιδιωτών έκαναν κράτηση τρένου για ταξίδια αναψυχής το τελευταίο εξάμηνο ως έναν τρόπο να αποφύγουν τις πτήσεις οι οποίες έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Από όσους ανησυχούν λιγότερο για το περιβάλλον στα ταξίδια, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόνο 56%.

Μετά τους Γερμανούς (22%), ακολουθούν με τα μεγαλύτερα ποσοστά «Πράσινων Ταξιδιωτών» οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί (18%), οι Βρετανοί, οι Ισπανοί, οι Βραζιλιάνοι και οι Αυστραλοί. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι στο 15%.

Η έρευνα της Criteo διενεργήθηκε σε 13.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο, την περίοδο Μάιος-Ιούνιος 2019.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα