Τουρισμός: Οι Γερμανίδες τρελαίνονται για Ελλάδα, σιρτάκι και τζατζίκι...

19 Jun 2019, 11:58 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρισμός: Οι Γερμανίδες τρελαίνονται για Ελλάδα, σιρτάκι και τζατζίκι...

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ιδιαίτερη προτίμηση στο τζατζίκι, το σιρτάκι και όλα τα στοιχεία της παραδοσιακής ελληνικής φιλοξενίας έχουν οι Γερμανίδες τουρίστριες σε σχέση με τους άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησαν οι Allianz Partners και Marketagent.com σε 500 Γερμανούς ταξιδιώτες σε σχέση με τις ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις.

Στο κομμάτι της φιλοξενίας, η Ελλάδα συγκέντρωσε ποσοστό 18% των απαντήσεων από γυναίκες έναντι 16,7% των ανδρών. Η καλή διάθεση και η ανοιχτή επικοινωνία καθώς και το ούζο σε κοινωνικό κύκλο αποτελούν βασικά συστατικά της ελληνικής φιλοξενίας αναφέρει η έρευνα.

Ακόμα και το σιρτάκι ανεβάζει τη διάθεση ακόμη και των πιο συγκρατημένων Γερμανών και ιδιαίτερα των γυναικών.

Οι άνδρες Γερμανοί νιώθουν οικειότητα στη χώρα τους με το 18,8% να θεωρεί τη Γερμανία τον καλύτερο προορισμό για αυτούς έναντι 12,2% των γυναικών. 

Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι...

-Ο Πύργος του Άιφελ είναι το πιο ρομαντικό μέρος για τους Γερμανούς (21,4%), ιδιαίτερα τους άνδρες (24,1%) και λιγότερο για τις γυναίκες (18,8%).

-Οι Γερμανίδες προτιμούν το ιταλικό φαγητό (27,5%) ενώ οι άνδρες το φαγητό της πατρίδας τους (24,1% έναντι 23,1% των γυναικών). Έτσι οι γυναίκες προτιμούν Μεσογειακή κουζίνα και οι άνδρες κρεατικά.

-Γυναίκες και άνδρες θεωρούν πιο σημαντικό στοιχείο των διακοπών την απόδραση από την καθημερινότητα και τη ξεκούραση. Όμως στις δραστηριότητες, οι γυναίκες προτιμούν να ανακαλύπτουν νέα πράγματα και να διευρύνουν τις γνώσεις τους (23,1% έναντι 16,3% των ανδρών), ενώ οι άνδρες την περιπέτεια (11% έναντι 6,7% των γυναικών).

-Το 45,5% των γυναικών θεωρούν την καθαριότητα το πιο σημαντικό παράγοντα στην επιλογή προορισμού, περισσότερο μάλιστα από την ομορφιά του τοπίου. Οι Γερμανοί προτιμούν την ομορφιά του τόπου (37,1%) και η καθαριότητα έρχεται δεύτερη (35,1%).

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα