Τουρκικός τουρισμός: Οι πιο "επικερδείς" τουρίστες οι Ρώσοι

08 Apr 2019, 12:23 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Τουρκικός τουρισμός: Οι πιο "επικερδείς" τουρίστες οι Ρώσοι

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ανάμεσα στις εθνικότητες με τις μεγαλύτερες δαπάνες διακοπών ήταν οι ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία το 2018, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα Hürriyet Seyahat, η οποία αναφέρει οτι ο μέσος όρος δαπανών των Ρώσων στη χώρα ανήλθε σε 607 ευρώ ανά άτομο, ανά ταξίδι.

Η μέση διάρκεια των ταξιδιών τους στην Τουρκία ανήλθε σε 8,4 ημέρες.

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), οι δαπάνες των Ρώσων το 2018 για ταξίδια στο εξωτερικό προσέγγισαν τα 35 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, οι πλούσιοι ρώσοι τουρίστες ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό, επιλέγουν πολυτελή ξενοδοχεία και έχουν υψηλές δαπάνες. Η μεσαία τάξη επιλέγει κατάλυμα με μεγαλύτερη επίγνωση, και προτιμά διακοπές παραλίας, πόλης και πολιτιστικό τουρισμό. Οι Ρώσοι με χαμηλά εισοδήματα, αναφέρει η Hürriyet, κάνουν διακοπές στο εσωτερικό της χώρας ή κάνουν φθηνές διακοπές σε παραθαλάσσιους προορισμούς.

Η μέση ηλικία των ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία είναι τα 38,3 έτη, και η διάρκεια διακοπών ανέρχεται σε 9-12 ημέρες. Οι ρώσοι αγαπούν τα ακριβά αγαθά, δεν μιλούν ξένες γλώσσες και προτιμούν τετράστερα ξενοδοχεία.

Την περασμένη τριετία, η Ρωσία κρατά την πρώτη θέση όσον αφορά τον αριθμό των τουριστών που ταξιδεύουν στην Τουρκία. Το πρώτο μισό του 2018, οι τουριστικές ροές αυξήθηκαν κατά 40%, στα 2,3 εκατ. Ρώσους τουρίστες στη χώρα. Μέσα σε ένα χρόνο, περί τα 6 εκατ. Ρώσοι ταξίδεψαν στην Τουρκία.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα