Γερμανικός τουρισμός: Ισχυρή ανάπτυξη στις κρατήσεις πακέτων σε Κρήτη & Ρόδο τον Ιανουάριο

11 Feb 2016, 12:11 | ΑΓΟΡΕΣ

TornosNews.gr

Γερμανικός τουρισμός: Ισχυρή ανάπτυξη στις κρατήσεις πακέτων σε Κρήτη & Ρόδο τον Ιανουάριο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μεγάλη μείωση της ζήτησης για Τουρκία, Αίγυπτο και ισχυρή ανάπτυξη των κρατήσεων για Κρήτη, Κανάρια Νησιά και Βουλγαρία, κατέγραψε τον Ιανουάριο στη γερμανική αγορά η μεγάλη πλατφόρμα κρατήσεων της Γερμανίας Traveltainment.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, οι κρατήσεις για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου παρουσίασαν αύξηση 25%, σε σχέση με τα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2015. Η ισχυρή ανάπτυξη του Ιανουαρίου έρχεται μετά από ένα δίμηνο αρνητικής πορείας (-23% το Νοέμβριο και -5% το Δεκέμβριο).

Ένδειξη ότι η ζήτηση στη γερμανική αγορά για διακοπές στην Ελλάδα ενισχύεται, αποτελεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου, η Ρόδος παρουσιάζει ανάπτυξη 12% (είχε καταγράψει αύξηση 16% το Δεκέμβριο).

Ηράκλειο και Ρόδος βρέθηκαν στην 6η και 9η θέση αντίστοιχα της κατάταξης Ιανουαρίου με τα 10 πιο περιζήτητα αεροδρόμια-προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες, βάσει των στοιχείων από τις κρατήσεις πακέτων διακοπών στη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, η ισχυρή ζήτηση για Ισπανία απεικονίζεται στα διψήφια ποσοστά αυξήσεων στα βασικά αεροδρόμια των Καναριων σε Φουερτεβεντούρα (+27%), Las Palmas (+28%), Ν. Τενερίφη (+18%) και Arrecife (+10%).

Η Πάλμα διατήρησε την θέση της ως κορυφαίου αεροδρομίου-προορισμού με ανάπτυξη της τάξης του 8% στις κρατήσεις Ιανουαρίου, και μερίδιο 29% επί του συνόλου των κρατήσεων για τα 10 αεροδρόμια-προορισμούς.

Στον αντίποδα, οι κρατήσεις στην Αττάλεια παρουσίασαν μείωση 40%, η τουρκική ριβιέρα είχε μειωμένο μερίδιο αγοράς στο top10 των προορισμών (19%), παραμένοντας ωστόσο ως το δεύτερο πιο περιζήτητο αεροδρόμιο-προορισμός. 

Η Ουγκάντα, το μεγαλύτερο τουριστικό αεροδρόμιο της Αιγύπτου, είχε απώλειες της τάξης του 57%, και «προσγειώθηκε» στην 7η θέση της κατάταξης.

Το σύστημα Bistro της Traveltainment χρησιμοποιείται από 11.000 τουριστικά πρακτορεία της  Γερμανίας για την πραγματοποίηση κρατήσεων οργανωμένων πακέτωναπό 130 τουρ οπερέιτορ, ενώ η μηχανή αναζήτησης κρατήσεων χρησιμοποιείται από περισσότερα από 350 online πρακτορεία και πόρταλ.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα