Κακοκαιρία Daniel | Έντονη ανησυχία στη Λάρισα λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού

07 Sep 2023, 23:50 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

TornosNews.gr

Κακοκαιρία Daniel | Έντονη ανησυχία στη Λάρισα λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Έντονη ανησυχία επικρατεί στη Λάρισα, καθώς ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού, εξαιτίας του τεράστιου όγκου νερού που έφερε η κακοκαιρία Daniel. Χθες βράδυ η στάθμη των υδάτων είχε φτάσει στα 9 μέτρα. Η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους που βρίσκονται σε χωριά κοντά στον ποταμό να απομακρυνθούν.

Ο Δήμος Λαριαίων, εξάλλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία που καταλήγουν στον Πηνειό πριν την είσοδο της κοίτης στην πόλη της Λάρισας. Η ροή των υδάτων σημειώνει συνεχώς αυξητική τάση. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε νωρίτερα προειδοποίηση από το 112. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για το επόμενο εικοσιτετράωρο τουλάχιστον και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού στα όρια του Δήμου Λαρισαίων. Η πλημμυρική ζώνη ορίζεται στο διάστημα από την Αμυδαλέα έως τη Γυρτώνη και περιλαμβάνει την έκταση ανάμεσα στα αναχώματα στις δύο πλευρές του Πηνειού.

Όσοι βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμύρας.

Ο υπόλοιπος πληθυσμός που βρίσκεται πλησίον αλλά όχι εντός της πλημμυρικής ζώνης θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε επίσης αύριο Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και για προληπτικούς λόγους να μην λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί της Λάρισας, ώστε να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε επιφυλακή και θα υπάρχουν συνεχείς ενημερώσεις για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση. Ζητούμε από τους πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις αυτές».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα