Athens Walking Tours: Στο καλύτερο σενάριο προβλέψεων κινήθηκαν οι ξεναγήσεις στην Αθήνα το 2022

21 Nov 2022, 12:35 | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

TornosNews.gr

Athens Walking Tours: Στο καλύτερο σενάριο προβλέψεων κινήθηκαν οι ξεναγήσεις στην Αθήνα το 2022

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Παρουσία δεκάδων ξεναγών και συνεργατών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 16 Νοεμβρίου, στα γραφεία των Athens Walking Tours στην Αθήνα εκδήλωση αφιερωμένη στους διπλωματούχους ξεναγούς και στην εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν του 2022, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετώπισε με επιτυχία η ομάδα των Athens Walking Tours, λόγω της πολύ αυξημένης ζήτησης, στη διεξαγωγή των ξεναγήσεων για τους αλλοδαπούς επισκέπτες της Αθήνας στα Μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Ακολούθησαν βραβεύσεις σε διπλωματούχους ξεναγούς με εξαιρετικές επιδόσεις για το 2022.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρίας των Athens Walking Tours, City Contact, κ. Γιάννης Γιαννακάκης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς, η οποία τελικά κινήθηκε στο πιο αισιόδοξο σενάριο των προβλέψεων της εταιρίας.

 Οι συνιδρυτές των Athens Walking Tours, κ. Γιάννης Γιαννακάκης και κα Δέσποινα Σαββίδου

Οι πρώτοι μήνες της χρονιάς ξεκίνησαν διστακτικά, τόνισε, “όμως η σεζόν ολοκληρώθηκε με πολύ αυξημένη ζήτηση για τις ξεναγήσεις μας, παρόλο που οι αεροπορικές αφίξεις αλλοδαπών στην Αθήνα παρουσίασαν μείωση 14,9% για την περίοδο Ιανουάριος – Οκτώβριος 2022 έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Μείωση που οφείλεται κυρίως στις ακυρώσεις και καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στις διεθνείς πτήσεις, λόγω των μεγάλων προβλημάτων λειτουργίας στην μεγάλη πλειοψηφία των αεροπορικών εταιρειών και των μεγάλων αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο”. 

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του κ. Γιαννακάκη

Στη συνέχεια ο κ.Γιαννακάκης υπογράμμισε: «Τα Athens Walking Tours εκπλήρωσαν τους στόχους που είχαν θέσει για το 2022. Με την εμπειρία που διαθέτουμε, καθώς είμαστε η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε τα οργανωμένα ιστορικά walking tours στην Αθήνα το 2004, και η πρώτη που άνοιξε το δρόμο για τις οργανωμένες γαστρονομικές εμπειρίες με τα Athens Food Tour και τα Cooking Classes to 2010, έχουμε δημιουργήσει μια πολύ επιτυχημένη και αποτελεσματική ομάδα, με τους δεκάδες εξαίρετους διπλωματούχους ξεναγούς μας και το έμπειρο πολυμελές προσωπικό λειτουργίας και εξυπηρέτησης που διαθέτουμε, βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις, αν όχι στην πρώτη, στις ξεναγήσεις στην Αθήνα».

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο CEO της City Contact, ήδη έχει αρχίσει η προετοιμασία και οι νέες συνεργασίες για την επόμενη σεζόν του 2023, η οποία, βάσει όλων των ενδείξεων και προβλέψεων, αναμένεται να κινηθεί ανοδικά.

Απευθυνόμενος στους διπλωματούχους ξεναγούς, ο κ. Γιαννακάκης τόνισε: «Εμείς ως Athens Walking Tours εργαζόμαστε συστηματικά, σχεδιάζουμε ελκυστικά τουρ, τα υποστηρίζουμε οργανωτικά και μαζί με τη δική σας εξαίρετη ξενάγηση, προσφέρουμε άριστες υπηρεσίες ξεναγήσεων σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες όλο το χρόνο”.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα