Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

19 Apr 2024, 17:25 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Expedia: Δύο νέα προγράμματα αειφόρου τουρισμού για τους προορισμούς

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο όμιλος Expedia λανσάρει δύο νέα προγράμματα για να στηρίξει τους οργανισμούς μάρκετινγκ και διαχείρισης προορισμών (DMO) στην προώθηση του αειφόρου τουρισμού και των πιο υπεύθυνων ταξιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, λανσάρει το «Destination Climate Champions», σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Travel Foundation που υποστηρίζει τον αειφόρο τουρισμό, ως ένα πρώτο στο είδος του εκπαιδευτικό πρόγραμμα για DMO. Το πρόγραμμα θα επιδιώξει να προσφέρει στο προσωπικό των DMO τις γνώσεις και τις δεξιότητες ώστε να ενσωματώσουν την κλιματική παράμετρο στην καθημερινή εργασία του, δημιουργώντας παράλληλα ένα σχέδιο δράσης για το κλίμα, εξειδικευμένο στον προορισμό.

Το δεύτερο πρόγραμμα που λανσάρεται, το «Destination Giveback Initiative», έχει ως επίκεντρο τις δωρεές για τοπικούς σκοπούς που θα έχουν αναδειχθεί σε συνεργασία με τους συνεργάτες DMO για λογαριασμό και των δύο πλευρών, και θα παρέχει στήριξη στις τοπικές κοινωνίες παράλληλα με την τουριστική ανάπτυξη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διεξάγεται πιλοτικά σε 30 προορισμούς και τρεις γεωγραφικές περιοχές στην Ευρώπη, τη Ν. Ζηλανδία, τις Βορειοδυτικές Πολιτείες της Αμερικής και τον Καναδά. Οι πιλοτικές ομάδες ξεκίνησαν την εκπαίδευση τον Φεβρουάριο και το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως σε περισσότερους DMO αργότερα μέσα στη χρονιά. Η συμμετοχή των DMO είναι δωρεάν.

Σύμφωνα με έρευνα του ομίλου Expedia, το 90% των σύγχρονων καταναλωτών αναζητούν αειφόρες επιλογές κατά την κράτηση ενώ οι μισοί προτίθενται να πληρώσουν περισσότερα για ένα ταξίδι εάν οι επιλογές ταξιδιού είναι πιο αειφόρες, δηλαδή εάν οι τοπικές κοινότητες προσφέρουν πιο υπεύθυνες επιλογές για τουρισμό και απολαμβάνουν παράλληλα τα οικονομικά του οφέλη.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα