Julia Simpson: WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

19 Apr 2024, 10:56 | ΠΡΟΣΩΠΑ

TornosNews.gr

WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο νέες εκθέσεις από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και τη Microsoft υπογραμμίζουν τη μεταμορφωτική δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και τον ρόλο της στη διαμόρφωση του μέλλοντος των Ταξιδιών και του Τουρισμού. 

Οι εκθέσεις με τίτλο "Υπεύθυνη Τεχνητή Νοημοσύνη (AI): Επισκόπηση των κινδύνων, ασφάλειας και διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης" και "Τεχνητή νοημοσύνη (AI): Παγκόσμιες στρατηγικές, πολιτικές και κανονισμοί", αναδεικνύουν τη δέσμευση για ένα ψηφιακό μέλλον που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια, τα ηθικά ζητήματα και την υπεύθυνη υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι θέσεις αυτές παρουσιάστηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Όπως επισημαίνεται, βασική αποστολή του WTTC είναι να προωθήσει την καινοτομία και την αριστεία στις εμπειρίες των πελατών μέσω της ασφαλούς και αξιόπιστης ενσωμάτωσης της τεχνητής νοημοσύνης.

Η "Υπεύθυνη Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)" εμβαθύνει στους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και προσφέρει στρατηγικές για τη δημιουργία πλαισίων που προάγουν τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τη δικαιοσύνη. 

Από την αντιμετώπιση της μεροληψίας και των διακρίσεων έως τη διασφάλιση της ανθρώπινης επίβλεψης των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, αυτή η έκθεση εξουσιοδοτεί τους οργανισμούς να αξιοποιήσουν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης με υπευθυνότητα.

Στην τέταρτη και τελευταία έκδοση του report «Τεχνητή Νοημοσύνη (AI): Παγκόσμιες Στρατηγικές, Πολιτικές και Κανονισμοί», το WTTC παρέχει μια λεπτομερή επισκόπηση του οικοσυστήματος της τεχνητής νοημοσύνης σε βασικές χώρες και διεθνείς οργανισμούς. 

Δείχνει πώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πλοηγούνται στο τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης και διαμορφώνουν κανονισμούς και στρατηγικές για την προώθηση της καινοτομίας της τεχνητής νοημοσύνης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ηθική και υπεύθυνη χρήση της.

Η Julia Simpson, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: «Σε ένα ταχέως εξελισσόμενο τοπίο, η τεχνητή νοημοσύνη αναδεικνύεται ως καταλύτης για θετικές αλλαγές. Οι πληροφορίες, που παρέχονται σε αυτές τις εκθέσεις, δείχνουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι απλώς μια τεχνολογική πρόοδος. Eίναι ένα στρατηγικό εργαλείο που μπορεί να εξατομικεύσει τις εμπειρίες των πελατών, να οδηγήσει σε βιώσιμες πρακτικές και να διαμορφώσει το μέλλον των Ταξιδιών και Τουρισμού.

«Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ήδη σε ολόκληρο τον τομέα μας με απίστευτα αποτελέσματα. Αρκετοί μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, συμπεριλαμβανομένου του Iberostar, χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για την παρακολούθηση και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, κάτι που πρόσφατα οδήγησε όχι μόνο σε εξοικονόμηση κόστους 27%, αλλά απέτρεψε χιλιάδες κιλά ανεπιθύμητης τροφής να πάνε στους χώρους υγειονομικής ταφής.

Η Julie Shainock, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Travel, Transport, & Logistics Industry για τη Microsoft δήλωσε:

«Βλέπουμε την τεχνητή νοημοσύνη να αγκαλιάζεται από ολόκληρο το ταξιδιωτικό οικοσύστημα βελτιώνοντας την εμπειρία του πελάτη, την εμπειρία των εργαζομένων και επίσης αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα στις λειτουργίες, αλλά ξέρετε ότι είμαστε μόνο στην αρχή του ταξιδιού. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη υιοθετείται ευρύτερα για να αυτοματοποιήσει τις εργασίες στη διαδικασία του ταξιδιού και να εξυψώσει την ανθρώπινη εμπειρία».

Σύμφωνα με το WTTC, η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δύναμη να φέρει επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων στον τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού, προσφέροντας τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη και καινοτομία.

Και οι δύο εκθέσεις υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για τις επιχειρήσεις Ταξιδιών και Τουρισμού να υιοθετήσουν την τεχνητή νοημοσύνη ως στρατηγική προτεραιότητα, επενδύοντας στο ταλέντο και ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης. 

Ωστόσο, παρά την αυξανόμενη αναγνώριση του δυναμικού της τεχνητής νοημοσύνης από τον κλάδο, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις όπως οι ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα Ταξιδίων και Τουρισμού, υπογραμμίζοντας τη σημασία των προληπτικών μέτρων για την υπέρβαση των εμποδίων στην υιοθέτηση.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα