Γερμανία: Αυξάνονται οι κρατήσεις rent a car στους δημοφιλείς προορισμούς – Φθηνότερη από πέρυσι η Ελλάδα

13 Jul 2020, 15:35 | RENT A CAR

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Γερμανία: Αυξάνονται οι κρατήσεις rent a car στους δημοφιλείς προορισμούς – Φθηνότερη από πέρυσι η Ελλάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι κρατήσεις οχημάτων σε σημαντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς των Γερμανών, μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών της Γερμανίας προς τις περισσότερες χώρες στην ΕΕ.

Για παράδειγμα, την εβδομάδα που ανακοινώθηκε η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, οι Γερμανοί που προγραμμάτιζαν ταξίδι στην Ιταλία πραγματοποίησαν 12 φορές περισσότερες κρατήσεις για ενοικίαση αυτοκινήτου σε σχέση με την έναρξη της επιβολής περιοριστικών μέτρων. 

Αυτό προκύπτει από έρευνα της γερμανικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας CHECK24.

Στην Ελλάδα, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων κοστίζουν προς το παρόν 21 ευρώ την ημέρα, 21% λιγότερο δηλαδή σε σχέση με τα επίπεδα του 2019. Μειώσεις παρουσιάζουν οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων και στην Αυστρία (-19%), στην Πορτογαλία (-12%) και στην Κροατία (-8%), ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις αύξησης τιμών σε πολλούς προορισμούς.

Στην Ισπανία ωστόσο οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση 21%, και διαμορφώνονται στα 24 ευρώ την ημέρα ενώ και στην Ιταλία το μέσο ημερήσιο κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου διαμορφώνεται στα 35 ευρώ, 20% ακριβότερα σε σύγκριση με το 2019 και στη Γαλλία 39 ευρώ, 15% ακριβότερα από πέρυσι.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα