Συνεργασία ΕΛΙΜΕ - ΜedCruise για την ανάπτυξη των λιμένων κρουαζιέρας

03 Jun 2019, 15:23 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Συνεργασία ΕΛΙΜΕ - ΜedCruise για την ανάπτυξη των λιμένων κρουαζιέρας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνεργασία σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των μελών τους υπέγραψαν η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και η Ένωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MedCruise) κατά τη διάρκεια του Posidonia Sea Tourism Forum.

Οι δύο οργανισμοί αναγνωρίζουν οτι έχουν κοινούς τομείς αριστείας και στόχων και, περαιτέρω, οτι αντιπροσωπεύουν μια συνεργασία πέρα από τον κλάδο τον οποίο έχουν ως κοινό παρονομαστή. 

Η ΕΛΙΜΕ εστιάζει στην προώθηση ζητημάτων της βιομηχανίας λιμένων στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει όλα τα είδη λιμενικών δραστηριοτήτων συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας.

Αποστολή της MedCruise είναι να προωθεί την αειφόρα κρουαζιέρα στα λιμάνια και τους προορισμούς της Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας, της Ερυθράς Θαλασσας και του Ατλαντικού. 

Οι ΕΛΙΜΕ και MedCruise θα συνεργασθούν σε επίπεδο κοινής χρήσης στατιστικών δεδομένων και ερευνών κοινού ενδιαφέροντος. Θα συμβάλλουν από κοινού στην προώθηση της κρουαζιέρας και θα συνεργασθούν όπου χρειάζεται στην υιοθέτηση μιας κοινής θέσης για τη στήριξη της ανάπτυξης της αειφόρου κρουαζιέρας. Η MedCruise θα στηρίξει τα αιτήματα της ΕΛΙΜΕ στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και οι δύο οργανισμοί θα συνεργασθούν σε πρωτοβουλίες με κοινό ενδιαφέρον που αφορούν την κρουαζιέρα και θα αντιμετωπίσουν από κοινού προκλήσεις που σχετίζονται με αυτήν.

Επίσης, θα συζητούν την ανάπτυξη και προσαρμογή των λιμενικών υποδομών στις ανάγκες κατασκευής πλοίων και νέων τεχνολογιών προκειμένου να είναι προετοιμασμένες για τις τελευταίες τάσεις όπως ο ανεφοδιασμός καυσίμων LNG στα κρουαζιερόπλοια.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα