Ακριβή θεωρούν την κρουαζιέρα οι Βρετανοί

13 May 2019, 15:00 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Ακριβή θεωρούν την κρουαζιέρα οι Βρετανοί

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η πλειονότητα των Βρετανών θεωρούν ότι οι κρουαζιέρες είναι ακριβές, σύμφωνα με έρευνα της Mintel σε δείγμα 2.000 ενηλίκων στον Ηνωμένο Βασίλειο. Το 61% ανέφεραν ότι οι κρουαζιέρες είναι πολύ ακριβές, γι αυτό και δεν τις επιλέγει, το 30% ανέφερε ότι οι κρουαζιέρες δεν τους προσφέρουν επαρκή ευελιξία για να κάνουν τα δικά τους πράγματα και το 23% δήλωσαν ότι δεν έλκονται από την κρουαζιέρα εξαιτίας του πολύ κόσμου στο πλοίο. Το 47%, πάντως, όσων δεν έχουν κάνει κρουαζιέρα είπε ότι θα εξετάσουν αυτό το ενδεχόμενο στις προσεχείες διακοπές τους.

Ο ταξιδιωτικός αναλυτής της Mintel, Marloes De Vries, σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, τόνισε ότιοι εταιρεές κρουαζιέρας θα πρέπει να καταπολεμήσουν την αντίληψη ότι είναι υπερβολικά δαπανηρές και να προσφέρουν υπηρεσίες με διαβάθμιση τιμών, αφαιρώντας προϊόντα ή υπηρεσίες από το βασικό κόστος, ωστε να προσελκύσουν νεότερους ταξιδιώτες.

Η έκθεση της Mintel προβλέπει ότι ο αριθμός των διακοπών για κρουαζιέρες θα αυξηθεί ταχύτερα από τον συνολικό αριθμό των κλασικών διακοπών στο εξωτερικό τα επόμενα πέντε χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ του 2018 και του 2023, ο αριθμός των διακοπών στην κρουαζιέρα από τη Βρετανία και την Ιρλανδία προβλέπεται να αυξηθεί κατά 22,5%, σε σύγκριση με την αύξηση του αριθμού των κλασικών διακοπών στο εξωτερικό κατά 14,8%.

Φέτος εκτιμάται ότι η αγορά κρουαζιερόπλοιων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία θα φθάσει τα £ 3,2 δισ.,

Το περίπου 38% αυτών που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν θαλάσσια κρουαζιέρα τα επόμενα πέντε χρόνια είναι ηλικίας 16-34 ετών, το 34% είναι ηλικίας 35-54 ετών και το 28% 55 ετών και άνω. 

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα