Βρετανικός τουρισμός: Η κρουαζιέρα μετατρέπεται σε "σπορ" της τρίτης ηλικίας

15 Apr 2019, 12:12 | ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

TornosNews.gr

Βρετανικός τουρισμός: Η κρουαζιέρα μετατρέπεται σε "σπορ" της τρίτης ηλικίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αύξηση 20% περίπου, την υψηλότερη σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα, παρουσίασαν οι Βρετανοί άνω των 70 ετών που επέλεξαν την κρουαζιέρα ως προτιμώμενο τρόπο διακοπών το 2018, με το μέσο όρο ηλικιών να διαμορφώνεται στα 57 έτη, παρά τις προσπάθειες που γίνονται στον κλάδο για την προσέλκυση περισσότερων επιβατών νεαρής ηλικίας και οικογενειών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει η Παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας, CLIA, πάνω από τους μισούς Βρετανούς επιβάτες κρουαζιέρας το 2018 ήταν άνω των 60 ετών. 

Η μέση ηλικία τους, τα 57 έτη, είναι υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που κυμαίνεται στα 50 έτη περίπου.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της CLIA Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας, Andy Harmer, δεν είναι όλες οι κρουαζιέρες ελκυστικές στις νεαρές ηλικίες όμως ο ρόλος των τουριστικών γραφείων και της βιομηχανίας της κρουαζιέρας είναι να αναδείξει οτι υπάρχουν κρουαζιέρες για όλους.

Συμπληρώνοντας, τόνισε οτι νέα πλοία μπαίνουν στο χώρο με την προσδοκία οτι θα καταφέρουν να προσελκύσουν ευρύτερο ηλικιακά κοινό, ωστόσο δεν απευθύνονται όλα τα brand κρουαζιέρας σε άτομα νεαρήγς ηλικίας.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα